24/3/20

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΘ : Πάνω από 80 οι δηλώσεις ενδιαφέροντος για εθελοντική προσφορά των φοιτητών στην αντιμετώπιση της επιδημίας

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ αναφέρει πως η απόφαση του σε λίγες ώρες οι δηλώσεις ενδιαφέροντος ξεπέρασαν τις 80 στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.
συλλόγου για να συμβάλει με οργανωμένο τρόπο στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού βρίσκει καθημερινά τη θετική ανταπόκριση των φοιτητών, καθώς
«Το γεγονός αυτό», συνεχίζει η ανακοίνωση, «έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες μπορούμε και πρέπει να καταθέσουμε τα εφόδια, τις γνώσεις, την επιστήμη μας στην υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας του λαού μας.
Παράλληλα, αποτελεί δείγμα της ανάγκης που προκύπτει πάντοτε σε τέτοιες δύσκολες ώρες, ακόμα περισσότεροι φοιτητές και εργαζόμενοι να παίρνουμε θέση μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους και τα σωματεία μας. Η εικόνα που έρχεται από τα αντίστοιχα σωματεία στους χώρους δουλειάς μόνο αισιόδοξους μπορεί να μας κάνει. Συνεχίζουμε μαχητικά».
H φόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοιχτή και τις επόμενες μέρες. Από την Τετάρτη, και έπειτα από σχετική ενημέρωση του προέδρου, η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ θα αναλάβει να κατευθύνει και να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή μετά από συνεννόηση με τις αντίστοιχες κλινικές και εφόσον υπάρξει διαβεβαίωση για την τήρηση όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και θωράκισης των φοιτητών.
«Και τα καλυμμένα πρόσωπα βγάζουν φωνή! Τη δυναμώνουμε για να παρθούν άμεσα μέτρα στο χώρο της Υγείας! Δεν χάνουμε χρόνο - Κανένας μόνος του - Μένουμε δυνατοί!», σημειώνει ο Σύλλογος.
Πηγή:902.gr