24/3/20

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» : Απαιτούν να παρθούν μέτρα προστασίας του λαού από τον κορονοϊό

«Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και να γίνει 24ωρη η λειτουργία των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι τα Πολυϊατρεία και το Τοπικό Ιατρείο (πρώην ΙΚΑ) στην πόλη μας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία», απαιτεί μεταξύ άλλων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμαριάς, διεκδικώντας παράλληλα, «να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια» (δείτε εδώ αναλυτικά).

«Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου, του Περιφερειακού Ιατρείου Συκιάς, Ν. Μαρμαρά, του αγροτικού ιατρείου Σάρτης και Μεταγγιτσίου με όλους τους προβλεπόμενους γιατρούς και νοσηλευτές, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και αναλώσιμα, να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους για να υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων», απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σιθωνίας σε ανοιχτή επιστολή της προς το δήμαρχο Σιθωνίας για τον κορονοϊό. «Κύριε Δήμαρχε», επισημαίνεται στην επιστολή, «η κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού, καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας και της περιοχής μας» (δείτε εδώ αναλυτικά).
Ισχυρό πλήγμα στους μικροπαραγωγούς αγρότες χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σιντικής την απόφαση της δημοτικής αρχής για αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών.  Ζητά από τη δημοτική αρχή να λαμβάνει και τα αντίστοιχα αντισταθμιστικά μέτρα που θα προστατεύσουν όχι μόνο την υγεία και ασφάλεια των δημοτών αλλά και την εξασφάλιση των εισοδημάτων των μικροπαραγωγών (δείτε εδώ αναλυτικά). 
Σειρά συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων του Δήμου Βόλου, καταθέτει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου, απαιτώντας πρώτα απ' όλα να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά στο νοσοκομείο Βόλου και τις άλλες δομές υγείας (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Η πανδημία έφερε στο φως τα τεράστια προβλήματα του απαξιωμένου δημόσιου συστήματος Υγείας, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες και ανοίγει κερδοφόρα πεδία δράσης στο κεφάλαιο. 30.000 κενές οργανικές θέσεις, 700 ΜΕΘ που δεν επαρκούν ούτε σε κανονικές συνθήκες, τονίζει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίας Παρασκευής (δείτε εδώ αναλυτικά).
Μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πηλίου (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 
Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών της πόλης και την προστασία των εργαζόμενων του Δήμου ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βύρωνα (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Πηγή:902.gr