8/4/20

Ακούστηκε δυνατά η φωνή των υγειονομικών και του λαού

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία
Μήνυμα αγώνα έστειλαν οι υγειονομικοί με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στο πλευρό τους εργατικά σωματεία άλλων κλάδων, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές, συλλόγους γυναικών.
Από το «Γ. Παπανικολάου»
Από το «Γ. Παπανικολάου»
Στο Ιπποκράτειο, μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, είχε οριστεί το αγωνιστικό ραντεβού της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών (ΕΝΙΘ). Η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γιώτα Αλαντζά, ανέδειξε μεταξύ άλλων τις συνέπειες σε ευπαθείς ομάδες από το κλείσιμο των τακτικών ιατρείων. Την αλληλεγγύη των εργαζομένων μετέφεραν εκπρόσωποι συνδικάτων, ενώ το «παρών» έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Μαχητική ήταν η κινητοποίηση και στην πύλη του ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό. Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, ανέδειξε την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά για την πολιτική εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Υγείας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος στη συνέχεια συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου.
Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 8 το βράδυ, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης του έργου των υγειονομικών, πυροσβέστες με οχήματα παρατάχθηκαν έξω από την πύλη του ΑΧΕΠΑ και σήμαναν τις σειρήνες.
Κρατώντας πανό στάθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», έχοντας στο πλευρό τους εργατικά σωματεία και φορείς.
Στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» δεκάδες νοσηλευτές, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Νοσοκομεία «Αγ. Δημήτριος» και «Αγ. Παύλος», στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο». Παρεμβάσεις έγιναν επίσης σχεδόν σε όλα τα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ του νομού.
Μαχητικές ήταν οι κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας των Σερρών, που οργανώθηκαν με κάλεσμα της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και τη στήριξη εργατικών σωματείων και φορέων πασχόντων και αναπήρων.
Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα σε άλλες πόλεις της Κεντρικές Μακεδονίας, στα Νοσοκομεία Βέροιας, ΝάουσαςΚιλκίς, στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας κ.α.
Πηγή:902.gr