13/10/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (για το καλεσμα των Βετεράνων του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Καλαμαριάς)

       Καλαμαριά 13/10/2020









1.Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Βετεράνων του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Καλαμαριάς για την εξυγίανση της ιστορικής ομάδας της Καλαμαριάς δηλώνει τα παρακάτω:

Ο ΜΓΣ «Απόλλων Καλαμαριάς» αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά αθλητικά σωματεία. Μέσα από τις γραμμές του,  100 χρόνια ύπαρξής του, αθλήθηκαν και αθλούνται χιλιάδες νέοι και νέες σε διάφορα αθλήματα. Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς είναι πάντα δίπλα στον ερασιτέχνη με διεκδικήσεις και προτάσεις και έτσι θα πράξει βάση των αρνητικών εξελίξεων που διαφαίνονται στο σύλλογο και ειδικότερα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, αυτό που πάντα τονίζει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το “ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών” παίζεται στο παρασκήνιο και όχι στο γήπεδο. Ο φίλαθλος κόσμος που έχει σιχαθεί αυτή τη σαπίλα δεν έχει σχέση με τις κόντρες των μεγαλοεπιχειρηματιών που καθορίζουν τις τύχες των ομάδων και δεν πρέπει να στοιχηθεί πίσω από τις επιδιώξεις τους, οι οποίες δεν περιορίζονται στο χώρο του αθλητισμού.

Αποκτά μεγαλύτερη σημασία η θέση του ΚΚΕ ότι πρέπει οι ΠΑΕ να ενταχθούν άμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται, όπως όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες και να μην έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Μια θέση που σταθερά προτείνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και σταθερά καταψηφίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι ένα μέτρο για να υπάρχει μια στοιχειώδης διαφάνεια, να περιοριστούν τα επιχειρηματικά και πολιτικά παιχνίδια, μέχρι το ποδόσφαιρο και συνολικά ο αθλητισμός να απαλλαγεί απ’ τη θηλιά της εμπορευματοποίησης».

2.Λόγω εργασίας των Δημοτικών Συμβούλων δεν παρίσταται δυνατή η παρουσία μας στο κάλεσμα των Βετεράνων.

3.Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στην πρόσκληση, καλείτε και τον επικεφαλής της παράταξης της εγκληματικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής, πράγμα που δεν συνάδει με το αποτέλεσμα της πρόσφατης δίκης, με το γενικό λαϊκό αίσθημα αλλά και με την ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς.