7/10/21

Πρόταση ψηφίσματος από την Λαϊκή Συσπείρωση



Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών ομάδων εναντίον μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων στη Σταυρούπολη και εναντίον μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη,  η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Καλαμαριάς τη Δευτέρα 4/10 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε το παραπάνω ψήφισμα καταδίκης αυτών των ενεργειών.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στη συνεδρίαση συμφώνησαν και με το περιεχόμενο του ψηφίσματος, το οποίο και συμπλήρωσαν, και με την έκδοση του ψηφίσματος. Σήμερα τρεις μέρες μετά τη συνεδρίαση, το ψήφισμα  με ευθύνη της Διοίκησης ούτε συζητήθηκε στην επιτροπή ψηφισμάτων και ούτε έχει δημοσιευτεί. Η κωλυσιεργία αυτή σχετίζεται άραγε με το γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος δεν βρήκε ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές επιθέσεις;

Η Διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ως αιρετοί εκπρόσωποι του λαού, οφείλουν να δηλώσουν με κάθε τρόπο ότι δεν θα ανεχθούν την εγκληματική ιδεολογία και δράση των φασιστών  και ότι ο αγώνας τους θα είναι συνεχής και επίμονος.


 Πρόταση ψηφίσματος από την Λαϊκή Συσπείρωση 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς  καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση των φασιστοειδών, ναζιστικών ομάδων ενάντια σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μέλη σωματείων και φορέων στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που επιτέθηκαν με καδρόνια, βόμβες μολότοφ, μαχαίρια καθώς και  την δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την ώρα που πραγματοποιούσαν πολιτική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη.

Ένας χώρος που θα έπρεπε να είναι γνώσης, μάθησης και προόδου μετατράπηκε σε ορμητήριο της εγκληματικής δράσης ναζιστών - βαρβάρων.

Τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα. Είναι ξένα και πρέπει να καταδικαστούν. Δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών οι οποίοι αγωνίζονται για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά χωρίς φραγμούς και εμπόδια. Καταδικάζουμε το φασισμό και το ναζισμό, τις εγκληματικές πρακτικές τους απέναντι στη νεολαία και το λαό.

Έναν χρόνο μετά την καταδίκη των εγκληματιών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται ότι δεν τελειώσαμε με το αυγό του φιδιού. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, επιτίθενται, τραυματίζουν. Οποιαδήποτε ανοχή από οποιονδήποτε (κρατικούς μηχανισμούς, πολιτικούς σχηματισμούς κ.λπ.) έχει καίρια ευθύνη, οδηγεί σε νέα θύματα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς, συμπαραστεκόμενο στους μαθητές και τον αγώνα τους για σχολεία ανοιχτά, με μέτρα προστασίας και παιδεία χωρίς εμπόδια και φραγμούς, καλεί τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, τον λαό της πόλης να απομονώσει τους  ναζιστές - εγκληματίες. Να μη δείξει καμιά απολύτως ανοχή στην εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν αυτοί.