1/2/22

«Στηρίξαμε στην πράξη όλα τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες του λαού» όταν η Περιφέρεια παραμένει πιστή στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και τη χρονιά που πέρασε, στηρίξαμε στην πράξη όλα τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες λαού της περιοχής για ουσιαστικά μέτρα απέναντι στην πανδημία, για τη στήριξη του εισοδήματος απέναντι στην ακρίβεια, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής», επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας, για τον ετήσιο απολογισμό της περιφερειακής αρχής, προσθέτοντας πως «καταθέσαμε πλήθος προτάσεων και Επερωτήσεων και κάναμε παρεμβάσεις για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υποδομές (αντιπλημμυρικά κλπ.), προστασία περιβάλλοντος, Υγεία, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον λαό της περιοχής».

Τονίζει, επίσης, πως ο ετήσιος απολογισμός «δεν συνιστά μια ουσιαστική διαδικασία εξέτασης των προβλημάτων στην ΠΚΜ αλλά μια επικοινωνιακού τύπου προβολή των πεπραγμένων της διοίκησης» ,λέγοντας πως «η προσπάθεια διαμόρφωσης μιας "εικονικής πραγματικότητας" για μια Περιφέρεια που δήθεν "αλλάζει προς όφελος των πολιτών της" με την απαρίθμηση αποσπασματικών και ανεπαρκών έργων και υποδομών, καταρρέει στο έδαφος της σκληρής πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας».

Άλλωστε, αναφέρει,  η διοίκηση της Περιφέρειας «είχε όλο το χρόνο αν ήθελε να οργανώσει θεματικές συζητήσεις για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ή π.χ. για την αντιπλημμυρική προστασία, να απαντήσει έγκαιρα σε Επερωτήσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που βάζουν στο επίκεντρο τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, την υποστελέχωση και ανεπάρκεια των υπηρεσιών της Περιφέρειας, άλλα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα».

Υπογραμμίζει πως «η διοίκηση της ΠΚΜ σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα όπως η πανδημία, η ακρίβεια, τα δικαιώματα των εργαζομένων, το επίπεδο των υποδομών πολιτικής προστασίας, η προστασία του περιβάλλοντος, στήριξε και εφάρμοσε μια πολιτική που όχι μόνο δεν λύνει, αλλά διογκώνει τα προβλήματα» και προσθέτει ότι «οι Περιφέρειες, έτσι κι αλλιώς, είναι τμήμα του εχθρικού απέναντι στο λαό και αναποτελεσματικού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αστικού κρατικού μηχανισμού. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του».

Έτσι, κάνει σαφές πως «συνολικά κρίνεται πάνω από όλα από το γεγονός ότι συμφωνεί και στηρίζει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, έναν δρόμο ανάπτυξης που έχει ως βασικό κριτήριο τη στήριξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργούνται νέα και οξύνονται προβλήματα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Ταυτόχρονα δεν διεκδικεί στην πράξη ως όφειλε την απαραίτητη χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών».

Επιπλέον τονίζει πως «στα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα έχει την ουσιαστική συμφωνία των "Κοιτάμε Μπροστά" του κ. Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ), των "Πράξεων για τη Μακεδονία" (ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) του κ. Παπαστεργίου, άλλων παρατάξεων, αλλά και της ναζιστικής ΧΑ και των "ορφανών" της που έχουν προσχωρήσει στο μόρφωμα του καταδικασμένου Κασιδιάρη».

Καταλήγοντας υπενθυμίζει πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» στήριξε ένα μαχητικό πλαίσιο διεκδίκησης με κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, για χρηματοδότηση και προσλήψεις στην Περιφέρεια, για έργα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικά και άλλα, για προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση των όρων ζωής με αιχμή την αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης - δυσοσμίας, για άμεση παύση της καύσης απορριμμάτων και διαχείρισή τους με ολοκληρωμένα κριτήρια. Ακόμα για επέκταση και ανάπτυξη ελεύθερων χώρων με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, χωρίς ανταποδοτικότητα, άμεσα μέτρα βελτίωσης της τραγικής κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες, επεκτάσεις του Μετρό κ.ά. Και φυσικά για έργα στήριξης της αγροτικής κτηνοτροφικής παραγωγής με εγγειοβελτιωτικά, αποστραγγιστικά, αρδευτικά, αγροτικής οδοποιίας κ.ά.

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει πως «σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις τόσο για την άμεση βελτίωση της κατάστασης και την άμβλυνση των προβλημάτων όσο και για μια άλλη προοπτική με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας. Ριζικές αλλαγές που θα επιτρέψουν όχι μόνο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και την κατοχύρωση ενός πολύ ανώτερου επιπέδου ζωής σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα».