24/2/23

Η εναντίωση στους πλειστηριασμούς στο επίκεντρο πικετοφορίας διαμαρτυρίας στους δρόμους της Καλαμαριάς

Πικετοφορία διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της μέρας δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, στην Καλαμαριά, η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

«Κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός», «Ούτε στην Καλαμαριά, ούτε πουθενά τσακίστε τα κοράκια σε κάθε γειτονιά», βροντοφώναξαν οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες στην διάρκεια της πικετοφορίας, διασχίζοντας τις γειτονιές της Καλαμαριάς, με κατάληξη τον πεζόδρομο της πόλης.

Ξεκίνησε νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα όπου την Τετάρτη 22/2 επιχειρήθηκε έξωση λαϊκής οικογένειας, η οποία αποτράπηκε κάτω από την παρέμβαση του λαϊκού κινήματος.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Αριστείδης Θάνος, γραμματέας της ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ο οποίος αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, μεταξύ άλλων τόνισε, ότι, τους απαντάμε ότι το λαϊκό κίνημα θα ξεχυθεί και θα αντιδράσει στα αντιλαϊκά σχέδια που έρχονται και θα βρούνε το λαό απέναντί τους. (Δείτε στο κεντρικό video).

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης(Δείτε video με την ομιλία του παρακάτω).

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε Φώτης Παπάζογλου, ιδιοκτήτης του σπιτιού στην Καλαμαριά, όπου έγινε στις 22/2 επιχείρηση έξωσης, η οποία αποτράπηκε κάτω από την παρέμβαση του λαϊκού κινήματος.

Τώρα πια δεν είμαι μόνος. Δεν φοβάμαι. Μην φοβάστε. Ελάτε και οργανωθείτε μαζί μας, σημείωσε.

Φθάνοντας η πικετοφορία στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι το «μολών λαβέ» του ΚΚΕ έχουμε χρέος, καθήκον, να γίνει σύνθημα, κουβέντα σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά για να υπερασπιστούμε συνολικά τα λαϊκά σπίτια από τα διάφορα "κοράκια" και "τρωκτικά".