10/10/23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΙΣ 8-10-2023

 


 Η "Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς", απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους έδωσαν τη μάχη, σε όσους ψήφισαν "Λαϊκή Συσπείρωση" στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά.

 Σε αυτές τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στην Καλαμαριά εκφράστηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο η “ιερά” συμμαχία των αστικών πολιτικών δυνάμεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, μεταμορφωμένοι και διασκορπισμένοι σε διάφορους δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς  οι οποίοι έστησαν ένα προεκλογικό «πανηγύρι» για να παραπλανήσουν το λαό και να αλλοιώσουν το κριτήριο της ψήφου του.
 Η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ τους περιορίστηκε σε προσωπικές κοκορομαχίες, σε εκθέσεις ιδεών και καλών προθέσεων, σε μια ανούσια και πολυδάπανη εκστρατεία που έφτασε πολλές φορές στα όρια του αποκρουστικού ή του γελοίου, μακριά όμως πάντα από τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν.

 Μέσα σε αυτό το κλίμα η Λαϊκή Συσπείρωση στη Καλαμαριά κατάφερε να καταγράψει διακριτή άνοδο στο δημοτικό ψηφοδέλτιο με ποσοστό 7,65% (από 6,92% το 2019), και σημαντική άνοδο στη Περιφέρεια με ποσοστό 12,03% (από 8,23% το 2019).

 Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες, ειδικά τους νέους και τις νέες που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους όσους μας στήριξαν για πρώτη φορά είτε συμμετέχοντας ως υποψήφιοι στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του Δήμου και της Περιφέρειας είτε δίνοντας τη μάχη της ψήφου μαζί μας όλο αυτό το διάστημα.  Σε όλους εσάς, που μπορεί να μην συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά βρεθήκαμε μαζί σε κοινούς αγώνες στις μεγάλες απεργίες ενάντια στα αντεργατικά νομοσχέδια, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, ενάντια στους πλειστηριασμούς, στους αγώνες για αναβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας, για αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και των ελεύθερων χώρων χωρίς επιχειρηματική δράση, για κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα, διεκδίκηση ή σύγκρουση, σε όλους εσάς λοιπόν μπορούμε με βεβαιότητα να σας υποσχεθούμε ότι:    

  Η φωνή της "Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν, είναι και θα παραμείνει σταθερά η φωνή σας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς. Όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα αγωνιστούμε με συνέπεια για τα συμφέροντα του λαού μας, δεν θα μεταλλαχτούμε, δεν θα μεταπηδήσουμε  αλλού, δε θα γίνουμε αντικείμενο συναλλαγής σε δημοτικές πλειοψηφίες. Δεν θα δώσουμε άλλοθι στήριξης στην αντεργατική πολιτική ούτε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Θα δώσουμε με αυταπάρνηση όλες μας τις δυνάμεις για να ανακόψουμε τη χειροτέρευση των όρων διαβίωσης στην πόλη μας, την παραπέρα παράδοσή της στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τις ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες θα ανταγωνίζονται όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί.

  Την επομένη των εκλογών, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν, η βασική αιτία που τα γεννά είναι εδώ και δεν είναι άλλη από την πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο και τις προτεραιότητές του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.  

  Η θέση μας για το β' γύρο είναι καθαρή, τα κριτήρια δεν αλλάζουν από Κυριακή σε Κυριακή. Ο λαός της Καλαμαριάς δεν έχει κανένα όφελος να  μπει στη λογική του μικρότερου κακού, ούτε να εγκλωβιστεί σε ψευτοδιλήμματα.

Απευθυνόμαστε σε όσους καλοπροαίρετα μας προτρέπουν να δώσουμε στήριξη ή ανοχή σε αυτούς που θεωρούν σαν προτιμότερη επιλογή γιατί θα κάνουν τη μικρότερη ζημιά, τους απαντάμε και τους προειδοποιούμε:

Είναι σίγουρο ότι αυτοί που βρίσκονται στον β' γύρο των εκλογών στο δήμο μας αλλά και όλοι οι υπόλοιποι «δήθεν ανεξάρτητοι» που απορρόφησαν εκλογικά την λαϊκή δυσαρέσκεια, θα τα βρουν την επομένη των εκλογών, θα συγκλίνουν στρατηγικά σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές. Με τα ίδια κριτήρια που καλέσαμε το λαό να πάει με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" την πρώτη Κυριακή, με τα ίδια κριτήρια του λέμε πως η ψήφος για τη β' Κυριακή πρέπει να είναι το λευκό - άκυρο.

    Καλούμε τους  εργαζόμενους που ψήφισαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση", αυτούς που έδωσαν τη μάχη δίπλα στους κομμουνιστές σε κάθε κάλπη, στις εθνικές και τοπικές εκλογές, να βρεθούμε πανέτοιμοι και αποφασισμένοι, μπροστά στις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Για να δυναμώσει το ΚΚΕ, η φωνή της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης. Για να υπάρχει Ισχυρή Λαϊκή Εργατική Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για να μη δώσουμε πράσινο φως και συγκατάθεση στη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να υπάρχει μια σταθερή και αποφασισμένη δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων την επόμενη μέρα.

Γιατί μόνο με συμμετοχή, διεκδίκηση και αγώνες και όχι με σωτήρες, μπορεί να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων!!