16/5/24

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 







 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

   Την στιγμή που το κατοχικό κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να κλιμακώνει την γενοκτονία του απέναντι στον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, την στιγμή που υπάρχουν  35.000 νεκροί  εκ των οποίων οι 15.000 είναι παιδιά και 9.000 γέροντες την ίδια ακριβώς στιγμή είναι σημαντικό να δυναμώσει η αλληλεγγύη όλων των λαών. Να στείλουμε το μήνυμα που ακούγεται ήδη σε όλον τον κόσμο από άκρη σε άκρη «Λευτεριά στη Παλαιστίνη». Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, χωρίς μισόλογα και σε όλους τους τόνους απαίτησαν  να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτήν.

   Στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, από την Δημοτική Αρχή, ήρθε πρόταση ψηφίσματος για την Παλαιστίνη. Μετά από συζήτηση και πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης πάρθηκαν πίσω οι απαράδεκτες φράσεις που εξίσωσαν θύτη και θύμα καθώς επίσης προστέθηκε η ανάγκη να υλοποιηθεί η απόφαση της ελληνικής βουλής που πάρθηκε τον Δεκέμβρη του 2015, που καλούσε την Ελληνική Κυβέρνηση “να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να αναγνωριστεί το Κράτος της Παλαιστίνης” στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ που καμία κυβέρνηση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ την υλοποίησαν ως τώρα.

   Παρόλα αυτά, στο τελικό κείμενο, παραμένει η απαράδεκτη προσπάθεια εξωραϊσμού της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, καλώντας τους μάλιστα από «παρατηρητές» του κύκλου βίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Μα καλά σοβαρά μιλάτε; Δεν γνωρίζετε ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι σύμμαχοι του Ισραήλ, που το ενισχύουν με κάθε τρόπο να συνεχίσει την σφαγή σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού; Εννοείτε πως το γνωρίζετε! Όμως με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αυταπάτες στον κόσμο για τον πραγματικό ρόλο που παίζουν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξανθρωπιστούνε και να προστατέψουν τους λαούς. Άλλωστε αυτοί οι οργανισμοί είναι που στέλνουν τους στρατούς για να σκοτώνεται ο κόσμος και να προστατεύουν τα συμφέροντα αυτών που πραγματικά εξυπηρετούν, του μεγάλου κεφαλαίου. Έτσι για να σας θυμίσουμε μερικές από τις «επιλεκτικές» ευαισθησίες της ΕΕ που αποδεικνύουν τις σάπιες αξίες της:

·        Η ΕΕ καταδικάζει την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία αλλά δεν καταδικάζει την πολύχρονη ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης.

·        Από το 2018 ως το 2022 οι στρατιωτικές δαπάνες στην ΕΕ εκτινάχθηκαν από τα 173,5 δισ. ευρώ στα 239,7 δισ. ευρώ.

·        Η ΕΕ καταδίκασε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, αλλά δεν καταδίκασε την επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν, στη Συρία, επίθεση που κλιμάκωσε την ένταση...

·        Η ΕΕ αναγνωρίζει τους Ουκρανούς ως πρόσφυγες πολέμου, την ίδια στιγμή που τους πρόσφυγες των πολέμων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ τούς στέλνει στον πάτο της Μεσογείου ή στις φυλακές-στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους και την εμπλοκή της χώρας απαντάμε με πιο ισχυρό ΚΚΕ! Για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της βάρβαρης πολιτικής τους. Οι λαοί μπορούν να ζήσουν καλύτερα, χωρίς πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση. «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!». Καλούμε όλες και όλους την Παρασκευή από τις 19:30 στο πεζόδρομο, στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ, στην ολονύκτια διαμαρτυρία ενάντια στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.