12/7/24

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ


 Η στραβός είναι ο γιαλός….ή στραβά αρμενίζουνε!!!

Όχι απλά αρμενίζουν στραβά… η Διοίκηση της κ. Αράπογλου αρμενίζει ολοταχώς προς την παραχώρηση της Μαρίνας Αρεστούς σε ιδιωτικά συμφέροντα. Μετά και την ολοκλήρωση της Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την γνωμοδότηση του Δήμου σχετικά με την περιβόητη ΜΠΕ, το τοπίο ξεκαθάρισε για τα καλά και η Διοίκηση του Δήμου εκτέθηκε για το ποιου τελικά να συμφέροντα ήρθε να εξυπηρετήσει στην Καλαμαριά.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την Δήμαρχο να κάνει «κριτική» στην ΜΠΕ. Μια κριτική που ούτε λίγο ούτε πολύ περιορίστηκε στο δίλημμα περισσότερη ή λιγότερη δόμηση στην Μαρίνα. Ότι όλος ο σχεδιασμός που παρουσιάστηκε δεν πληροί τα κριτήρια μιας «βιώσιμης» και αειφόρας ανάπτυξης. Η διαφωνία της Διοίκησης λοιπόν περιορίστηκε μόνο στους όρους με τους οποίους θα προχωρήσει η παραχώρηση. Έχουν περάσει δηλαδή ήδη στην επόμενη φάση!!

Έγινε προσπάθεια να στηθεί ένα σκηνικό ώστε να πειστεί ο λαός ότι μπορεί μέσα και από αυτό το σχέδιο, να μπουν όροι στην κερδοφορία του επιχειρηματία που θα βάλει το πόδι του στην Μαρίνα. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι όποιος θα επενδύσει θα το κάνει με σκοπό να βγάλει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και οι προτάσεις της παράταξης του κ. Τεμεκενίδη, περί δημοψηφίσματος (νομιμοποίησης των υποστηρικτών της ήπιας ανάπτυξης κ.α.), αλλά και της δημιουργίας ενός φορέα που θα συμμετέχει ο Δήμος (και ποιοι άλλοι άραγε;), στρώνοντας το χαλί στα επιχειρηματικά συμφέροντα, προσπαθώντας να κάνει συνένοχο στο έγκλημα, τον λαό της Καλαμαριάς.

Ξεχωρίζουν οι τοποθετήσεις συλλόγων και φορέων που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν αγώνα να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να οργανωθεί ο αγώνας του λαού ενάντια στο κομμάτιασμα του παραλιακού μετώπου και στην παραχώρηση τμημάτων του σε ιδιώτες. Που θύμισαν ότι οι κάτοικοι της Καλαμαριάς, οι επισκέπτες της, έχουν πάρει θέση εδώ και χρόνια, ενάντια σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται!

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς» αναδείξαμε ότι, για εμάς αλλά και για τον λαό την Καλαμαριάς, το θέμα είναι πολιτικό και όχι τεχνικό. Το κρίσιμο ερώτημα που θέσαμε, ενώ η διοίκηση προσπάθησε να το προσπεράσει εντέχνως, είναι: «ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ;».

Η Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι τώρα ή ώρα να ανοίξουμε βαθύτερα θέματα για το Παραλιακό Μέτωπο, και ότι επείγει να τελειώσει η διαδικασία της γνωμοδότησης και μετά «συζητάμε όση ώρα θέλετε», σαν να πρόκειται για ένα άλλο θέμα, ξεχωριστό

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς» και το ΚΚΕ λένε στον λαό της Καλαμαριάς ότι υπάρχει διέξοδος.

Για μας οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες, οι χώροι πρασίνου, τα πρώην στρατόπεδα, αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί - οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, ελεύθεροι για όλο το λαό, χωρίς καμιά εμπορευματοποίηση των χρήσεων τους, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους.

Καμία παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος του Παραλιακού Μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο λαός της Καλαμαριάς μέσα από τα σωματεία των εργαζομένων αλλά και τους τοπικούς συλλόγους και φορείς χρειάζεται να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα του. Δεν υπάρχουν σωτήρες και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Υ.Γ.: Το προεδρείο «έκανε γάργαρα» το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για ονομαστική ψηφοφορία επί του κειμένου της γνωμοδότησης, καθώς το θέμα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Τι φοβούνται άραγε; Μήπως τα μεγάλα λόγια για «δημοκρατικές διαδικασίες» πάνε περίπατο όταν οι σχεδιασμοί πρέπει να προχωρήσουν το γρηγορότερο; Τα συμπεράσματα δικά σας.