30/5/13

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Διαδηλώνουν στις 6 Ιούνη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώνουν στις 6 Ιούνη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • Στην Αθήνα, η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των συνταξιούχων στις πρώην ΔΕΚΟ και Τράπεζες
Με σχέδιο και οργάνωση έχουν ριχτεί στη μάχη των προετοιμασιών για την επιτυχία και μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην Παναττική κινητοποίηση στις 6 του Ιούνη, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ - ΝΑΤ - ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.
Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, εξήγγειλε για τις 6 του Ιούνη και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.
Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 3 Ιούνη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27 - 5ος όροφος), όπου και θα προβάλλουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο συσπείρωσης και πάλης, με το οποίο διεκδικούν:
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
  • Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους.
  • Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.
  • Αποκατάσταση όσων χάσαμε.
  • Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς προαπαιτούμενα.
  • Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις κατοικιών.
Σε συγκέντρωση των συνταξιούχων, την Τρίτη, 4 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στον Οίκο του Ναύτη, καλεί η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ - ΝΑΤ), ενώ απευθύνει κάλεσμα και για τη συγκέντρωση στις 6 Ιούνη.
Τα οργανωτικά θέματα για την καλύτερη συμμετοχή των συνταξιούχων του Πειραιά στην κινητοποίηση στις 6 Ιούνη θα συζητηθούν στη σύσκεψη που διοργανώνει η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά στις 5 Ιούνη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Στη μάχη για την επιτυχία της κινητοποίησης
«Αγώνας λαϊκός - ενωτικός - ανυποχώρητος για την ανατροπή της κυβερνητικής επίθεσης στις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Με αυτό το σύνθημα να δεσπόζει στην αίθουσα του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων μετά από κάλεσμα του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών. Εισηγητικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Αντωνίου αναφέρθηκε αναλυτικά στην επίθεση που έχουν δεχτεί οι συνταξιούχοι και στα αποτελέσματά της, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της ακόμα μεγαλύτερης προσπάθειας με σχέδιο και δράση, για τη συσπείρωση των συνταξιούχων στη μάχη της υπεράσπισης των συντάξεων και συνολικά της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Επόμενος καθοριστικός σταθμός όπως υπογραμμίστηκε εισηγητικά αλλά και από τις παρεμβάσεις που ακολούθησαν αποτελεί η παναττική κινητοποίηση στις 6 Ιούνη και σε αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένα μέτρα πρέπει τις μέρες που απομένουν να προπαγανδιστεί, με επισκέψεις στις εφορίες, στις τράπεζες, με συσκέψεις κλπ.
Παρέμβαση στη σύσκεψη έκανε ο Παναγιώτης Σοφός, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο οποίος και κατήγγειλε την επιχείρηση απαγόρευσης των διαδηλώσεων που βάζει σε εφαρμογή η τρικομματική συγκυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι τέτοια μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν, «θα είμαστε μπροστά, θα μας βρουν μπροστά τους γιατί εμάς μας καθοδηγεί το δίκιο και αυτούς τα μονοπώλια». Κάλεσε τους συγκεντρωμένους πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά να βγουν στους χώρους που βρίσκονται οι συνταξιούχοι, στα καφενεία, στα ΚΑΠΗ, παντού «να προβάλλουμε τα οράματά μας για τη ζωή που θέλουμε».