ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

         
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Σωτήρης Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος Σωτήρης
Είναι 41 χρονών και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Έχει διατελέσει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος του αντίστοιχου τμήματος του ΑΠΘ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) του προγράμματος «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές» του ΕΑΠ.
Έχει διατελέσει μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) στην προηγούμενη θητεία.
Δραστηριοποιήθηκε από μικρή ηλικία στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και εκλέχθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης στο 10ο Συνέδριο το 2010. Στη συνέχεια, δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Βασίλης Τομπουλίδης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και κατοικεί στην περιοχή της Άνω Τούμπας. Μεγάλωσε στην Καλαμαριά, απόφοιτος του 1ου Λυκείου Καλαμαριάς. Το 2000 εισήχθη στη Νομική Σχολή του ∆ημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου υπήρξε μέλος του ∆.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του τμήματός του με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. Αποφοίτησε το 2005 και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα ∆ικαίου των Επιχειρήσεων και Εργασιακού ∆ικαίου της Νομικής Σχολής του ∆ημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 2007 διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της πόλης. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού 7 μηνών. Υπήρξε για χρόνια (1991 – 1999) αθλητής της αντισφαίρισης (tennis) στον Μ.Γ.Σ. Απόλλωνα Καλαμαριάς και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης με σημαντικές διακρίσεις. Έχει διατελέσει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στο ∆ήμο Θεσσαλονίκης και στο ∆ήμο Καλαμαριάς. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και του Τμήματος ∆ικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ.Υποψήφια Δήμαρχος Καλαμαριάς: Αναστασία Ποικιλίδου

Είναι 27 χρονών. Εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος από τον Σεπτέμβριο το 2022. Γεννήθηκε, μεγάλωσε, και κατοικεί στην Καλαμαριά. Αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Το 2014 πέρασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πλέον εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε λογιστήριο εταιρείας Logistics. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την Τεχνική Κολύμβηση. Ήταν μέλος του Κολυμβητικού Ομίλου Καλαμαριάς και είχε αρκετές ατομικές και συλλογικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Ως φοιτήτρια δραστηριοποιήθηκε στο Φοιτητικό Κίνημα, εκλεγμένη στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Οικονομικού Α.Π.Θ. Επίσης ήταν για αρκετά χρόνια μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης. Έχει ενεργό συμμετοχή στους αγώνες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του λαού της Καλαμαριάς, μέσα από την δράση της σε τοπικούς συλλόγους, για θέματα που αφορούν τις υποδομές υγείας και παιδείας, την αξιοποίηση και αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων και του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς. Είναι μέλος της Τ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκη του ΚΚΕ.