9/5/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ - Για τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την ΕΓΣΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ - Για τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την ΕΓΣΣΕ
Σημερα πραγματοποιείται η δεύτερη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ για το ζήτημα της υπογραφής της ΕΓΣΣΕ.
Οι εκπρόσωποι της Δ.Α.Σ. (ΠΑΜΕ) δεν θα πάρουν μέρος σ' αυτήν την συνάντηση μη θέλοντας να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους μια συζήτηση που πάνω στο τραπέζι είναι μόνο το πόσα ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι.
Είμαστε αντίθετοι στην συνέχιση αυτής της συζήτησης από την στιγμή που οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ αντί να ικανοποιήσουν αιτήματα, απαιτούν κυνικά την κατάργηση όσων ακόμα δικαιωμάτων ισχύουν.
Η απάντηση πρέπει να είναι η μαζική συλλογική δράση της εργατικής τάξης με όλες τις μορφές για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και την υπογραφή νέων μαζί και της ΕΓΣΣΕ.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει χρέος να σταματήσει κάθε περαιτέρω συζήτηση, να συγκαλέσει την διοίκηση και να συζητήσει σχέδιο δράσης. Σχέδιο δράσης που πρέπει να προκύψει μετά από ουσιαστική συζήτηση με τις διοικήσεις των ομοσπονδιών και των Εργατικών κέντρων.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να ενημερώσουν άμεσα τους εργαζόμενους για τις νέες προκλητικές αξιώσεις του ΣΕΒ. Να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ώστε κυβέρνηση και ΣΕΒ να βρεθούν απέναντι στην απόφαση των εργατών, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων ώστε να μην είναι κανένας απροστάτευτος, κανένας χωρίς σύμβαση.
Η ίδια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που έχει ήδη παραδοθεί στις αξιώσεις του ΣΕΒ να εμποδιστεί να προχωρήσει στο νέο έγκλημα σε βάρος της κατάκτησης της εργατικής τάξης για υπογραφή ΕΓΣΣΕ.


Η Εκτελεστική Γραμματεία