Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση για τους μετανάστες

Ανακοίνωση για τους μετανάστες

Μετανάστη εργάτη
Βρίσκεσαι στη χώρα μας και αγωνίζεσαι να ζήσεις εσύ και η οικογένεια σου.
Αντιμετωπίζεις χιλιάδες δυσκολίες για να έχεις άδεια παραμονής, να έχεις δουλειά, να έχεις κάπου να μείνεις και να νοιώθεις ασφαλής.
Γνωρίζουμε ότι αλλού δε σε πληρώνουν, αλλού σου κλέβουν το μεροκάματο, αλλού σε αναγκάζουν να δουλεύεις περισσότερες ώρες απ’ αυτές που πρέπει.
Γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση της χώρας μας με τους νόμους που εφαρμόζει και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες που ακολουθεί, σε θέλει μισοπαράνομο, μισονόμιμο για να μπορούν τα αφεντικά να σε εκμεταλλεύονται και εσύ να φοβάσαι να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου.
Οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις,όχι μόνο δεν λύνουν κανένα σου πρόβλημα αλλά ανοίγουν δρόμο μεγαλύτερης επίθεσης στο κίνημα και τους αγωνιστές που αντιστέκονται στα σχέδιά των εκμεταλλευτών μας.
Οι μηχανισμοί της καπιταλιστικής Ε.Ε. παίρνουν όλα τα μέτρα για να είσαι ο εργάτης που πληρώνεται φτηνά και φοβάται να σηκώσει κεφάλι στο αφεντικό του.
Μετανάστη
Το ΠΑΜΕ είναι δίπλα σου. Οι έλληνες εργάτες που αγωνίζονται για τα δικά τους δικαιώματα ξέρουν ότι έλληνες και μετανάστες έχουμε κοινούς αντιπάλους και κοινά συμφέροντα. Ξέρουν ότι χιλιάδες Έλληνες καθημερινά φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά. Ξέρουν ότι μπορούμε ν α παλέψουμε ένας για όλους και όλοι για έναν.
Το ΠΑΜΕ στήριξε και στηρίζει τους εργάτες στη Μανολάδα που δέχτηκαν σφαίρες όταν απαίτησαν τα χρήματά τους. Είναι κοντά στους εργάτες στα εργοστάσια, στις οικοδομές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία που πάνε τα παιδιά τους, στα νοσοκομεία για νοσηλευτούν όταν δεν έχουν ασφάλιση.
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ (αγ. Φιλοθέης 5β πίσω από τη Μητρόπολη) ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.
Έλα και συ κοντά μας, γνώρισε τα σωματεία. Σε χρειάζονται και τα χρειάζεσαι.
Ο κοινός οργανωμένος αγώνας για να μη γίνουμε οι σύγχρονοι σκλάβοι, είναι απαραίτητος

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: