3/6/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Θεσσαλονίκη, 3/6/13
Συναδέρφισσες, συνάδερφοι,
Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση κυκλοφορούν μεταξύ μας αυταπάτες σε δύο επίπεδα: α) «ότι μπορεί να είναι καλύτερα με την ιδιωτικοποίηση» για μας τους εργαζόμενους και β) «ότι μπορεί να υπάρξει όαση αυτοδιαχείρισης της εταιρείας από κινήσεις πολιτών» μέσα στον καπιταλισμό.
Όσον αφορά το πρώτο, όταν το μέλλον της εταιρείας θα ταυτιστεί πλήρως με τα κέρδη κάποιου ιδιωτικού μονοπωλίου είναι ως και ανόητο να μην περιμένουμε τουλάχιστον, μεταξύ άλλων, να συμβούν και τα εξής: η περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας μας, οι ατομικές συμβάσεις, οι σταδιακές απολύσεις «ακριβών χεριών» κι όσων αντισταθούν στις ατομικές συμβάσεις, η μείωση των αποδοχών μας (τουλάχιστον σε αναγωγή πληρωμής της εργατοώρας), εναλλακτικά η δημιουργία και ενίσχυση πάσης φύσεως θυγατρικών που θα αντλούν «φθηνούς» εργαζομένους, σύγχρονους σκλάβους. Κοινώς «αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».
Σχετικά με το δεύτερο, η εναλλακτική διαχείριση από πολίτες που προτείνεται, αποτελεί μία πρόταση έμμεσης ιδιωτικοποίησης, η οποία με το «κατέβασμά» της στο διαγωνισμό νομιμοποιεί στα μάτια των πολιτών το διαγωνισμό - ξεπούλημα στα ιδιωτικά μονοπώλια. Προσφέρει κακές υπηρεσίες στις λαϊκές ανάγκες δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική μέσα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Όμως ακόμα και στο ιδανικό σενάριο που αναλαμβάνουν και κερδίζουν πρόσκαιρα τέτοιου είδους οπορτουνιστικές πρωτοβουλίες, τελικά αποτυγχάνουν, έχοντας πρώτα γραφτεί στη συλλογική μνήμη ως «ότι ο λαός δεν μπορεί» και τελικά προσφέροντας υπηρεσίες στο Κεφάλαιο το οποίο έρχεται κι αναλαμβάνει χωρίς αντιστάσεις τα ώριμα φρούτα.
Είναι ώρα να ξυπνήσουμε και να ενεργοποιηθούμε. Είναι ώρα να βγούμε δυναμικά προς την κοινωνία, να αναδείξουμε τι σημαίνει η μετατροπή του δημόσιου μονοπωλίου της ύδρευσης και αποχέτευσης σε ιδιωτικό. Όμως η ελάχιστη συμφωνία στο να δημιουργηθεί ένα μέτωπο «να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση τώρα και βλέπουμε για το μέλλον» πρέπει να μη μας αρκεί. Πρέπει να υπάρχει αντιπρόταση που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του μεγάλου Κεφαλαίου, ντόπιου ή ξένου.
Ο σοσιαλισμός είναι ξανά επίκαιρος όσο ποτέ!
Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει H K.O. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με θέμα:
«Νερό: Κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα; Οι θέσεις του ΚΚΕ»
Την Πέμπτη 6/6 στις 18:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ομιλητές θα είναι ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος οικονομίας, ο Μπάμπης Ζιώγας, υπεύθυνος της ομάδας περιβάλλοντος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος του Γ.Π. της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις φορέων.
Με συναδερφικούς χαιρετισμούς,
Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΥΑΘ