14/8/13

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ.




Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι

Η κυβέρνηση καταργεί εκατοντάδες νοσοκομειακά κρεβάτια, καταργεί κλινικές, κλείνει νοσοκομεία (στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΝΑΓΙΑ, το ΛΟΙΜΩΔΩΝ, το ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ), "ακρωτηριάζει" το ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ. Στερεί το δικαίωμα στην υγεία από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Για να συγκαλύψει τους στόχους του εγκλήματός της, μιλά για εξορθολογισμό και ρίχνει την ευθύνη στους "άχρηστους" εργαζόμενους των νοσοκομείων, θέτοντας σε "κινητικότητα" 1.618 από αυτούς (σε 1η φάση, καθώς προανήγγειλε και επόμενη μεγαλύτερη μέχρι το τέλος του χρόνου). Στρέφοντας τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, θέλει να πείσει για το "δίκιο" της τους χιλιάδες που θα χάσουν την πρόσβαση στην υγεία.
Κρύβει ότι ΚΑΙ η υγεία είναι θύμα της βαρβαρότητας κυβέρνησης – τρόικας – Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΛΛΑ και επιχειρηματικό φιλέτο – εμπόρευμα για τα ιδιωτικά μονοπώλια του κλάδου.
Το παζάρι για το δικαίωμα στην υγεία θα γίνει ακόμα πιο άθλιο για όλο και λιγότερους.
Η περίφημη "αξιολόγηση" δεν αφορά τις ικανότητες των εργαζόμενων, αλλά τις υπηρεσίες που πρέπει να παραδοθούν σε άθλιους εμπόρους υγείας.
Η "κινητικότητα" δεν είναι απλές μεταθέσεις, αλλά διαθεσιμότητες, που σε λίγους μήνες θα μετατραπούν σε μαζικές απολύσεις, όχι μόνο πετώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους ΑΛΛΑ στερώντας υπηρεσίες υγείας από χιλιάδες ανθρώπους.
Η έξοδος από την κρίση τους στην "ανάπτυξή" τους έχει μια απαραίτητη προϋπόθεση :
Να πατήσει πάνω στο πτώμα κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος.

Απαιτούμε εδώ και τώρα!!!
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑ , που για δεκαετίες χρυσοπληρώνει ο λαός στους ιδιώτες ιδιοκτήτες που έχουν θησαυρίσει, να περάσει ΑΜΕΣΑ και χωρίς αποζημίωση στο Δημόσιο.
Κάθε άλλη πρόταση (συνδικαλιστών, Δημάρχων, κομμάτων της δήθεν αντι-μνημονιακής αντιπολίτευσης), για παράταση της σύμβασης ενοικίασης από τη EUROMEDICA με οποιοδήποτε τίμημα, Ή παρατείνει την επιβάρυνση του λαού με τα κέρδη της επιχείρησης Ή (το πιθανότερο) οδηγεί στο κλείσιμο του νοσοκομείου, καθώς ο επιχειρηματίας θέλει το κτίριο στη διάθεσή του για δική του αξιοποίηση.
ΔΕΝ είναι μια λύση για το απώτερο μέλλον ή το σοσιαλισμό.
Είναι η μοναδική λύση που μπορεί να κρατήσει σήμερα ανοικτό το νοσοκομείο.

Ο αγώνας θα κριθεί από το καθαρό, χωρίς υποχωρήσεις, πλαίσιο διεκδικήσεων.
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ.
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ.
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ TO ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.