Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Κόβουν το ρεύμα σε δεκάδες λαϊκά νοικυριά

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
Κόβουν το ρεύμα σε δεκάδες λαϊκά νοικυριά
Κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα. Κανένας μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Τις μαζικές διακοπές της ηλεκτροδότησης σε τουλάχιστον 30 σπίτια εργαζομένων και ανέργων που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό, ακόμα και ενός μήνα, καταγγέλλει η Ομάδα Γυναικών Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας της ΟΓΕ. Η Ομάδα Γυναικών και η Επιτροπή Ανέργων της περιοχής βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις γειτονιές όπου συνεργεία εργολάβων της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και συζήτησαν με τους κατοίκους για τις πρωτοβουλίες που θα οργανώσουν, για να διεκδικήσουν την επανασύνδεση του ρεύματος.
Στην ανακοίνωσή της, η Ομάδα Γυναικών Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, τις τελευταίες μέρες στις εργατικές κατοικίες της Φιλαδέλφειας συνεργεία εργολάβων της ΔΕΗ κόβουν το ρεύμα σε δεκάδες οικογένειες, έστω και αν χρωστούν ένα μήνα. Πρόκειται για τουλάχιστον 30 οικογένειες ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων που έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της πλατείας Κερκύρας, αλλά και σε άλλες εργατογειτονιές της Φιλαδέλφειας. Αυτοί που τόσα χρόνια φορτώθηκαν τα βάρη της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με την απόλυτη εξαθλίωση. Είναι αδιανόητο, το 2013, με την εκτίναξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλο αυτό τον τεράστιο πλούτο που εμείς παράγουμε, να φτάσουμε στο σημείο, για την κερδοφορία των μονοπωλίων, ολόκληρες οικογένειες να μένουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα, ηλικιωμένοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας να μένουν στο σκοτάδι. Να γυρίζουμε, δηλαδή, στην εποχή των σπηλαίων!». Η Ομάδα Γυναικών υπογραμμίζει πως η επίθεση δεν έχει τέλος και καλεί εργαζόμενους, ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, νεολαία και γυναίκες να ορθώσουν με την οργάνωσή τους τείχος για να υπερασπιστούν κάθε λαϊκή οικογένεια που υποφέρει.
Το δρόμο της οργάνωσης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης κάθε λαϊκής οικογένειας που απειλείται να μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, που κινδυνεύει από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις δείχνει η δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των Λαϊκών Επιτροπών, των Συλλόγων της ΟΓΕ και άλλων μαζικών φορέων. Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση του άνεργου για τρία χρόνια μεταλλεργάτη από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, που αντιμετώπισε τη διαδικασία κατάσχεσης που ξεκίνησε η εφορία για το σπίτι του. Η δυναμική κινητοποίηση των ταξικών σωματείων σταμάτησε τη διαδικασία κατάσχεσης, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε επανασύνδεση του ρεύματος που ήταν κομμένο για 7 ολόκληρους μήνες. Σε άμεση παρέμβαση στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος σε ασθενή με χρόνια πάθηση, άνεργο τους τελευταίους μήνες, προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Πάτρα μαζί με πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής. Αντίστοιχη δράση αναπτύσσουν οι Λαϊκές Επιτροπές σε όλη τη χώρα: Από τις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις αναφέρουμε αυτές των Λαϊκών Επιτροπών Μενεμένης και Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, για μια λαϊκή οικογένεια και έναν άνεργο και παράλληλα ΑμΕΑ, αλλά και της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας που πέτυχε διακανονισμό για τρεις λαϊκές οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, επανασύνδεση του ρεύματος σε δύο από αυτές και αναστολή της διακοπής του στην τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: