31/8/13

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Συγκεντρώσεις με ταξικό αγωνιστικό στίγμα
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση έξω από την Πολυκλινική
Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με αιχμή το μέτρο της διαθεσιμότητας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο οργάνωσαν συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.Στην Αθήνα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν συγκέντρωση στην Ομόνοια. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Από την Ομόνοια, πορεύθηκαν έως την Πολυκλινική στην Πειραιώς που κλείνει σήμερα και μαζί καταργούνται 160 κλίνες, ενώ από τους 511 εργαζόμενους, περίπου οι 400 αναμένεται να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το Σωματείο Εργαζομένων έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη, στις 8 το πρωί έξω από την Πολυκλινική.
Στη συγκέντρωση, η πρόεδρος Ελένη Κύργιου, φανερά φορτισμένη, κατήγγειλε την πολιτική που βάζει λουκέτο στα νοσοκομεία, στερώντας από χιλιάδες ασθενείς τις υπηρεσίες τους, βάζοντας σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους και αυξάνοντας τον όγκο εργασίας στα εναπομείναντα νοσοκομεία σε βάρος υγειονομικών και ασθενών. Οπως κατήγγειλε ο Η. Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», προχτές μετά το κλείσιμο των επειγόντων στα περιφερειακά νοσοκομεία, τα επείγοντα στον «Ευαγγελισμό» από 20 που ήταν συνήθως, έφθασαν σχεδόν τα 50. Στις επιπτώσεις από το κλείσιμο της Πολυκλινικής αναφέρθηκε η Χριστίνα Ράπτη, αντιπρόεδρος του Σωματείου της Πολυκλινικής. Ακόμα, μίλησαν ο Σπύρος Κωτσαντάς, εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ο Ηλίας Πατίδης, από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και ο Μανώλης Βαρδαβάκης από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Ανέδειξαν την ανάγκη οργάνωσης της πάλης και συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση.
Στη Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση έγινε στην πύλη του «Θεαγένειου» νοσοκομείου και στη συνέχεια πορεία μέχρι το «Ιπποκράτειο».
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, μπήκαν στα εξωτερικά ιατρεία του «Θεαγένειου» και ενημέρωσαν για τις εξελίξεις εργαζόμενους και ασθενείς. Μίλησαν η πρόεδρος των εργαζομένων του «Θεαγένειου» Αθηνά Γραμματικοπούλου και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία» Ελένη Μπακιρλή. Ειδικότερα για το νοσοκομείο «Παναγία», όπου χτες ανακοινώθηκαν οι διαθεσιμότητες για 170 εργαζόμενους, σημείωσαν πως κλείνει για να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί του ομίλου EUROMEDICA στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το κτίριο που στεγάζεται το νοσοκομείο. Για να καθησυχάσει ασθενείς και εργαζόμενους, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι κλινικές του και οι υπόλοιποι 110 εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος». Ομως, όπως αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι, σχεδιάζεται μεταφορά κλινικών χωρίς τους αντίστοιχους γιατρούς, καθώς, όπως είπαν, μεταφέρεται η νεφρολογική αλλά οι γιατροί της μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Στο «Ιπποκράτειο» κάλεσαν εργαζόμενους και ασθενείς να μπουν αποφασιστικά τον αγώνα με ενιαία δράση όλων των εργαζομένων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.