27/10/13

26-10-2013 Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΝΕΤ

Όταν ο λαός θέλει, μπορεί και αντιστέκεται και νικά, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και για την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης.
Τότε ο λαός -είπε- ήταν αντικείμενο διπλής εκμετάλλευσης, της ελληνικής άρχουσας τάξης και της ξένης κατοχής. Αυτή η κατοχή έγινε με τη συνεργασία τμημάτων της άρχουσας τάξης εκείνης της εποχής. Γι' αυτό σήμερα υπάρχουν νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού, τους οποίους αγκαλιάζει η άρχουσα τάξη, γιατί ελπίζει ότι θα έχει κάποιο όφελος στην αντιπαράθεσή της με το λαϊκό κίνημα. 
Η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης δείχνει ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι αήττητος. Ότι οι λαοί σε μια μαζική αντιϊμπεριαλιστική πάλη κατάφεραν να απελευθερώσουν την Ευρώπη από το ναζιστικό μόρφωμα, ακριβώς γιατί στον πόλεμο μπήκε η μεγάλη σοσιαλιστική δύναμη η Σοβιετική Ένωση, ακριβώς επειδή μπήκαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα και επειδή ο ναζισμός ήταν μόρφωμα του καπιταλιστικού συστήματος. Ήταν εκείνη η οργάνωση, το πολιτικό σύστημα, οι δυνάμεις που σε συνθήκες οξείας οικονομικής κρίσης , προσπαθούσαν όπως και σήμερα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με ανεργία, φτώχεια και πείνα.
Γι' αυτό σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από άλλοτε, η απομόνωση όλων εκείνων των απόψεων που βλέπουν το μέλλον της χώρας σε μια καπιταλιστική ανάπτυξη, ανεξάρτητα αν αυτή την εναποθέτουν σε υγιείς ή μη υγιείς επιχειρηματίες.
 Μπάμπης Αγγουράκης: Όταν ο λαός θέλει, μπορεί και αντιστέκεται και νικά (VIDEO)