27/10/13

27-10-2013 Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΩΓΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙ

Κ.Ζιώγας στο «ΣΚΑΙ»: «Η συμμετοχή του λαού στην απεργία θα δώσει πραγματικό περιεχόμενο στο σημερινό ΟΧΙ»
Το σύγχρονο ΟΧΙ του ελληνικού λαού πρέπει να είναι εναντίον της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής, εναντίον όσων εκφράζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, εναντίον όσων κάνουν τη ζωή του ελληνικού λαού κάθε μέρα και χειρότερη τόνισε ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Χαρακτηρίζοντας ανούσιο και αποπροσανατολιστικό τον καυγά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις, ο Κώστας Ζιώγας σημείωσε ότι «υπάρχουν κοινωνικοί συνδικαλιστικοί φορείς οι οποίοι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και έχουν δικαίωμα να εκφράσουν την αγανάκτηση και την οργή τους με οποιονδήποτε τρόπο. Να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, να διαμαρτυρηθούν ελεύθερα».
Ωστόσο υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταδικάζει κάθε ενέργεια όπως για παράδειγμα εναντίον προσώπων ή τα γιαούρτια. Σημείωσε ότι πολλοί που έκαναν αυτές τις ενέργειες το προηγούμενο διάστημα ανήκαν στη Χρυσή Αυγή,  σε άλλα ακροδεξιά σχήματα υπενθυμίζοντας ότι το 2011 (σ.σ. όταν έγιναν τα επεισόδια στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη) τα πράγματα δεν ήταν και τόσο αθώα. «Υπήρχαν κύκλοι που κατεύθυναν τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες είναι αποπροσανατολιστικές και δεν στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι το μεγάλο κεφάλαιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Κώστας Ζιώγας τόνισε ότι δεν μπορεί να εξαντληθεί η αντίσταση και οι αγώνες του ελληνικού λαού στην αυριανή μέρα. «Στις 6 Νοέμβρη έχει προκηρυχθεί πανελλαδική πανεργατική απεργία Είναι πολύ ουσιαστικό και θα είναι ισχυρό ράπισμα στη συγκυβέρνηση και σε αυτή την πολιτική που ασκείται, να διαδηλώσει ο ελληνικός λαός και να δώσει ένα πραγματικό περιεχόμενο και στο σημερινό ΟΧΙ».
Ο Κώστας Ζιώγας χαρακτήρισε τρομοκρατικό το δίλημμα που επαναφέρει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό: ή ανεχόμαστε τα υφιστάμενα και ψηφισμένα μέτρα ή αλλιώς θα γίνουμε κόλαση ενώ στηλίτευσε και το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λέει ότι θα χρησιμοποιήσει διαφορετικά εργαλεία για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού κενού, αναπαράγοντας τη θέση του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους.
«Είτε με κούρεμα που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε με επιμήκυνση που υποστηρίζουν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τα δύο εργαλεία θα συνοδευτούν από πακέτα σκληρών αντιλαϊκών μέτρων» τόνισε ο Κώστας Ζιώγας προσθέτοντας ότι «και επιμήκυνση και κούρεμα είχαμε, και σε όλες τις περιπτώσεις είχαμε μνημόνια διαρκείας.
Η λύση, υπογράμμισε ο Κώστας Ζιώγας, «βρίσκεται στους μαζικούς, λαϊκούς, εργατικούς αγώνες να παρεμποδιστούν τα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα, να δημιουργηθεί ένας πόλος συσπείρωσης, να πειστεί ο κόσμος για την αποτελεσματικότητα των αγώνων και να δρομολογηθούν εξελίξεις για μια εξουσία, για μια οικονομία όπου ο λαός θα διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει και τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία και θα ταχθούν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».
 Δείτε εδώ την τοποθέτηση του Κ. Ζιώγα