22/10/13

Όλοι στην απεργία στις 6 Νοέμβρη

Όλοι στην απεργία στις 6 Νοέμβρη


«Στοχευμένες περικοπές», «κατάργηση κοστοβόρων εξαιρέσεων στο ασφαλιστικό σύστημα», «ψηφιδωτό των ειδικών καθεστώτων που ίσχυσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια». Αυτές τις φράσεις κλειδιά που ειπώθηκαν πρόσφατα από τους υπουργούς της κυβέρνησης (Γ. Στουρνάρα, Γ. Βρούτση), που έχουν με εντολή της κυβέρνησης την ευθύνη των συναντήσεων και των αποφάσεων με την τρόικα για το ασφαλιστικό, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές και από αυτή την άποψη επιβεβαιώνεται το ΠΑΜΕ που μπροστά και στην απεργία στις 6 Νοέμβρη καλεί σε συναγερμό και για την κοινωνική ασφάλιση.
Στοχευμένες παρεμβάσεις, κατάργηση κοστοβόρων εξαιρέσεων, ειδικά καθεστώτα, λοιπόν, αυτές και πολλές ακόμη προειλημμένες αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις στα πλαίσια της ΕΕ, της Λευκής Βίβλου, της Στρατηγικής ΕΕ 2020 και άλλων αποφάσεων και συνόδων Κορυφής που σε πρόσφατα απανωτά, αποκαλυπτικά κείμενα δημοσίευσε ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ».  Η αντιγραφή ατόφιων των πιο «μαύρων» απαιτήσεων των μονοπωλίων, των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων «ντύνονται» ιδεολογικά από τους υπουργούς και δήθεν επιστημονικές επιτροπές. Η σαλαμοποίηση, το διαίρει και βασίλευε, ο κοινωνικός αυτοματισμός σε όλο τους το μεγαλείο, για να ενοχοποιηθεί και τελικά να «σβήσει» μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης, όπως είναι το ασφαλιστικό, με σκληρούς, ταξικούς, αιματηρούς αγώνες. Αντανάκλαση των επικίνδυνων ιδεολογημάτων «περί καλού και κακού χρέους», «αναγνώριση μέρους του χρέους», «ανταγωνιστικότητα», «μη μισθολογικό κόστος», «βιωσιμότητα του συστήματος», «υγιής επιχειρηματικότητα» που με αυτά καθημερινά «πυροβολούν το «μυαλό» των εργαζομένων προκειμένου να πειστούν, να πρωτοστατούν και να διατυμπανίζουν ότι «φταίνε τα κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα για τα χάλια του συστήματος» και όχι ότι τα κέρδη του κεφαλαίου που χτίστηκαν και χτίζονται από το καθημερινό «μπαΐλντισμα» των εργαζομένων.
Τόσο απλά η κυβέρνηση, οι μηχανισμοί της και το κεφάλαιο επιτίθενται με «λύσσα» πάνω στο ασφαλιστικό, γιατί θέλουν να βάλουν την ίδια την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να «εκφωνήσουν τον επικήδειο του».
Δεν θα τους το επιτρέψουμε!