22/10/13

Περί αγωνιστικών …προεδρείων και άλλων ανοησιών

Περί αγωνιστικών …προεδρείων και άλλων ανοησιών
Αφού η ΔΗΣΥΕ δεν έχει τίποτα να πει για την ουσία της ενοποίησης των σωματείων και τη στάση των «αδελφών» της δυνάμεων στα υπόλοιπα σωματεία του ομίλου και στην ΟΤΟΕ, αρχίζει την ίδια καραμέλα για το προεδρείο του ΣΕΤΑΠ και το Γραμματέα (μιας και τη θέση κατέχει η ΕΣΑΚ μετά την άρνηση της ΔΗΣΥΕ, της ΔΑΚΕ και της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας να συμμετέχουν στο Προεδρείο).
Πριν ακόμα τη συγκρότηση του Προεδρείου, γράφαμε στις ανακοινώσεις μας ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προεδρεία (πολύ περισσότερο συγκρουσιακά) μιας και τα προεδρεία είναι εκτελεστικά όργανα των αποφάσεων των ΔΣ και αναπόφευκτα αντανακλούν το χαρακτήρα των ΔΣ.
Να θυμίσουμε ότι η ΕΣΑΚ έχει 3 εκλεγμένους στο ΔΣ από τους 19. Ως εκεί μπορεί να επηρρεάσει την κατεύθυνση του ΔΣ που χαράζει την πορεία και του Προεδρείου. Σε αυτό το ΔΣ ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ που εμφανίζονται ως μέτωπο πλέον έχουν 9 έδρες (και ο νοών νοείτω).
Στην εκτελεστική «δουλειά» του Προεδρείου συμβάλλουμε και θα συμβάλλουμε σύμφωνα πάντα με τις αρχές και τις θέσεις μας. Για αυτές τις αρχές και τις θέσεις μας, μας ψήφισαν οι συνάδελφοι διπλασιάζοντας τα ποσοστά μας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία του ΣΕΤΑΠ (που δυστυχώς δεν άλλαξε και πολύ) καλλιέργησε τη λογική της ανάθεσης στους εργαζόμενους του χώρου, αποδυναμώνοντας το κίνημα.
Η δύναμη ενός σωματείου και η δυνατότητά του να συγκρουστεί κρίνεται από το πόσοι εργαζόμενοι θα μπαίνουν στη μάχη. Δουλειά του ΔΣ είναι να οργανώνει τους εργαζόμενους σε αυτή την κατεύθυνση, με γενικές συνελεύσεις και άλλες δράσεις που θα αποφασίζονται κάθε φορά και εκεί προσανατολίζουμε ως ΕΣΑΚ τη δράση μας. Αγώνες δια αντιπροσώπων (ή μέσω προεδρείων) δε γίνονται όσο και αν οι πλειοψηφίες προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους για το αντίθετο. Οι εργαζόμενοι της πρώην ΑΤΕ έχουν πικρή πείρα από τέτοιες αναθέσεις …
Και όσο αυτή η λογική, της συμμετοχής και της σύγκρουσης, ενισχύεται ανάμεσα στους εργαζόμενους τόσο θα αλλάζουν και οι συσχετισμοί στα σωματεία.