27/11/13

ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Στο στόχαστρο η ακίνητη περιουσία του σωματείου

ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
Στο στόχαστρο η ακίνητη περιουσία του σωματείου
Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για τις προσπάθειες διάλυσης του συλλόγου
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Γυμναστικό Σύλλογο ΗΡΑΚΛΗΣ, εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), μετά και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην πάρει ξεκάθαρη θέση αλλά να προχωρήσει σε συγκρότηση επιτροπής η οποία γενικά και αόριστα θα προσπαθήσει για τη διάσωση του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει: «Είναι γνωστό πως με την απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ, στη συνεδρίασή της στις 18/11/2013, έδινε στο αρμόδιο Δικαστήριο την εντολή λύσης του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ", εκφράζοντας ξεκάθαρα την πολιτική βούληση του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και της Διοίκησης της ΠΚΜ.
Η αποκάλυψη όμως του ζητήματος της διάλυσης του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ", από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και αυτό που ουσιαστικά αυτή έκρυβε από πίσω, δηλαδή το πλιατσικολόγημα της ακίνητης περιουσίας του σωματείου, υποχρέωσε τη Διοίκηση της ΠΚΜ σε ελιγμό.
Ετσι επανασυνεδρίασε, στις 25/11/2013, η Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ, με νέα πλέον γνωμάτευση από τη νομική υπηρεσία της ΠΚΜ, ανακαλώντας την προηγούμενή της απόφαση για διάλυση του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" και παραπέμποντας το όλο θέμα για συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως άλλωστε είχε απαιτήσει και η "Λαϊκή Συσπείρωση" στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 18/11/2013.
Στη συνεδρίαση, που ακολούθησε, το Περιφερειακό Συμβούλιο, με βάση και τη νομική γνωμάτευση, είχε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο ζήτημα που αναφερόταν σε αυτήν: "υφίσταται δηλαδή σήμερα βεβαιωμένος κερδοσκοπικός σκοπός με την έννοια που προαναφέρθηκε και άρα έχει εγκαταλειφθεί πλήρως και μονίμως ο αθλητικός σκοπός, με άλλα λόγια αν το σωματείο ΓΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν εκπληρώνει σήμερα κανένα αθλητικό σκοπό, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του, αλλά αντίθετα αποτελεί κερδοσκοπικό οργανισμό" ή το αντίθετο.
Στο διά ταύτα ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας εισηγήθηκε - αντί για το προφανές και αυταπόδεικτο, ότι δηλαδή ο Γ.Σ. "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" συνεχίζει να εκπληρώνει τον αθλητικό σκοπό, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του - τη σύσταση Επιτροπής που θα διερευνήσει..., "πετώντας την μπάλα στην εξέδρα" και αποφεύγοντας την πίεση που ασκούσανε οι φίλοι του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Πρόταση με την οποία συμφώνησαν και οι παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και ο ΛΑ.Ο.Σ.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στάθηκε με συνέπεια στην ουσιαστική υπεράσπιση του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" θέτοντας ως πρόταση τα εξής:
1) Το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθεί και να αποφασίσει με βάση τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της ΠΚΜ και του υπομνήματος του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ", ότι δηλαδή το σωματείο συνεχίζει να εκπληρώνει τον αθλητικό σκοπό, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του και δεν αποτελεί κερδοσκοπικό οργανισμό.
2) Να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για τις ατασθαλίες στα οικονομικά του σωματείου.
3) Να μην απολεσθεί σε καμιά περίπτωση το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστάσεων και υποδομών του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ".
Η θετική στήριξη της πρότασης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα έδινε οριστική απάντηση από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ως εποπτεύουσας αρχής των σωματείων, στα ποικιλώνυμα συμφέροντα, που μέσω της διαδικασίας της λύσης του Γ.Σ. "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" εποφθαλμιούν τα "φιλέτα" της ακίνητης περιουσίας του σωματείου».
Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ