2/12/13

Αγαπητά μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων,


Καλαμαριά, 2-12-2013


Αγαπητά μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων,
Ενημερώνω ότι τη Δευτέρα, 18-11-2013, επικοινώνησα με τον κ. Ασημακίδη προτείνοντάς του να κάνουμε ένα ΔΣ.   Εκείνος απάντησε  ότι θα επικοινωνήσει με όλα τα μέλη,  προκειμένου να δει πότε έχουνε χρόνο για  να συνεδριάσουμε.
Όταν συναντηθήκαμε τυχαία και τον ξαναρώτησα, είπε ότι την Τρίτη, 26-11,  είχε στείλει σε όλους μήνυμα,  για να διερευνήσει ποια μέρα προτείνουν να βρεθούμε.  Μετά όμως από επικοινωνία που είχα μαζί τους,  διαπίστωσα ότι ουδείς έλαβε τέτοιο μήνυμα.
Ενημερώνω επίσης, ότι όλα αυτά που λέγονται στα ΔΣ περί επαρκούς αριθμού Συλλόγων και ότι πρέπει να έχουμε πάνω από τους μισούς συλλόγους προκειμένου να επροσωπούμαστε  στις σχολικές επιτροπές (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) του Δήμου, δεν ισχύουν.  Κανένας νόμος, ούτε το καταστατικό της Ένωσης αναφέρουν κάτι τέτοιο.
Καταγγέλλω λοιπόν το ΔΣ ότι σκοπίμως κωλυσιεργεί στη διενέργεια εκλογών.  Δε γνωρίζω ποια συμφέροντα εξυπηρετεί  τέτοιους είδους συμπεριφορά, πάντως είναι φανερό ότι κάποιοι δε θέλουν να υπάρχει Ένωση.  Επίσης, κάποιοι θεωρούν ότι επειδή έχουν ένα θεσμικό ρόλο (χάρη στους  γονείς που τους ψήφισαν) μπορούν να κοροϊδεύουν αφενός και αφετέρου να διαιωνίζουν το "αξίωμά τους".
Με το από 25-4-2013 έγγραφό μου, το οποίο έχει πρωτοκολληθεί στο αρχείο της Ένωσης,  διαχώριζα τη θέση μου ως προς την τακτική που ακολουθείται και για τη μη διενέργεια εκλογών.  Από τότε, έλαβα  πολλές διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατό, μόλις δηλαδή αποκτήσουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό συλλόγων. 
Γεγονός πάντως είναι ότι δεν υφίσταται πλέον η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς.  Είμαστε υπόλογοι απέναντι σε όλους τους Συλλόγους που έστειλαν εγκαίρως τα χαρτιά τους καθώς και σ’ αυτούς που τα έστειλαν εκ των υστέρων.  Είμαστε κατ’ επέκταση υπόλογοι απέναντι σε όλους τους γονείς − γιατί η Ένωση εκπροσωπεί όλους τους γονείς κι όχι μόνο τους  συλλόγους που στείλανε έγγραφα − επειδή τους  στερήσαμε από μια Ένωση που θα διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα των σχολείων και της παιδείας γενικότερα.  Είμαστε επίσης υπόλογοι γιατί στερήσαμε από όλους τους γονείς τη δυνατότητα και το δικαίωμά τους να εκπροσωπηθούν στο ανώτερο όργανο, στην Ομοσπονδία Γονέων. 
Αφού λοιπόν επιβεβαιώθηκα για άλλη μια φορά, διαχωρίζω για άλλη μια φορά τη θέση μου.  Δεν έχει νόημα πλέον να παραιτηθώ  από ένα ανύπαρκτο Διοικητικό Συμβούλιο.   
Με βάση τα παραπάνω, ενημερώνω ότι αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να διενεργηθούν οι εκλογές με όσους συλλόγους ανταποκριθούν.

  Με εκτίμηση,

Ανίτα Τσαμπάζη