Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Πέτυχαν την καταβολή δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι στον ιδιώτη-εργολάβο

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Πέτυχαν την καταβολή δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι στον ιδιώτη-εργολάβο
Είχαν στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις της Πέλλας
Η ιδιωτική εταιρεία «ThenMichelDe - Luxe» που έχει στην ευθύνη της την καθαριότητα και μέρος της σίτισης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, αλλά και της Έδεσσας, της Νάουσας, της Βέροιας και άλλων νοσοκομείων της χώρας, ασυδοτεί σε βάρος των εργαζομένων της και λειτουργεί ως σύγχρονος δουλέμπορος.
Χρησιμοποιώντας μεθόδους ψυχολογικής πίεσης και εκφοβισμού προσπαθεί να επιβάλει στους εργαζομένους της να δουλεύουν, όποτε και για όση ώρα η εταιρεία τους χρειάζεται, με τους όρους που εκείνη θα επιλέγει, ακόμα και πέρα από κάθε νόμιμη υποχρέωσή της απέναντι τους.
Στο πλαίσιο αυτό η εργοδοσία ακολουθεί τακτικές μη έγκαιρης καταβολής δεδουλευμένων, παρακράτησης επιδομάτων και δώρων, μη καταβολής υπερωριών και αργιών κλπ.
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, κόντρα στις απειλές για απολύσεις από την εργοδοσία, παραμονές Πρωτοχρονιάς, διεκδίκησαν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών (Αγωνιστική Συνδικαλιστική ΠΑράταξη - ΑΣΠΑ) και την Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ, τα δεδουλευμένα δύο μηνών, το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας και τελικά νίκησαν. Μαζί με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, διεκδίκησαν και κέρδισαν το δικαίωμά τους στην εργασία, με όρους και προϋποθέσεις που δεν θα θίγουν τα συμφέροντά τους.
Το αποτέλεσμα και αυτού του αγώνα αναδεικνύει πως:
Η εργατική τάξη της χώρας μας, οι νέοι και οι νέες, τα λαϊκά στρώματα μπορούν με οργάνωση στα συνδικάτα τους, σε κάθε τόπο δουλειάς να απαντήσουν με ταξική ενότητα στο κεφάλαιο και στην άγρια επίθεση που έχει εξαπολύσει.
Μπορούν ενισχύοντας την ταξική γραμμή μέσα στα συνδικάτα, ενισχύοντας το ΠΑΜΕ να αποδυναμώσουν το αίσχος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών, των ανύπαρκτων Εργατικών Κέντρων της Έδεσσας, που με την στάση τους προδίδουν τους εργαζόμενους και δυσφημίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τον ρόλο του.
Οι εργαζόμενοι μπορούν, αν το θελήσουν, και έχουν τη δύναμη να βάλουν τη σφραγίδα τους στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, να στρίψουν το τιμόνι σε φιλολαϊκή ρότα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: