13/2/14

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΧΗΛΗΣ




Στο κατάμεστο από κόσμο θεατράκι της Χηλής στην Καλαμαριά μίλησε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Θανάσης Βαρδαλής για τις θέσεις του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές τις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές.







 Στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς με την Λαϊκή Συσπείρωση Βικέντιος Αντωνάκης, ο εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δημήτρης Κορομπόκης, η νοσηλεύτρια μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας και πρώην πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου "ΠΑΝΑΓΙΑ" Ελένη Μπακιρλή, και ο ψυχολόγος Γιάννης Ιωαννίδης στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο.


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΒΙΚΕΝΤΙΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ
ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ






ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΒΙΚΕΝΤΙΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ
    Καλησπέρα σας.
Εχθές, συζητώντας με έναν φίλο και συναγωνιστή από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, θέλοντας να μου εξηγήσει, με τον δικό του τρόπο, πώς βιώνει το νόημα των όσων συμβαίνουν γύρω μας, και ποια είναι η διέξοδος σε όλα αυτά, μου είπε: «Στην κοινωνία υπάρχουν 2 κόμματα : ‘Αυτοί και εμείς’» εννοώντας ότι από τη μία είναι ο λαός, και απέναντι μας έχουμε το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια – ντόπια και ξένα- και τα κόμματα,  που το καθένα με τον δικό του τρόπο, το υπηρετούν.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, σήμερα, για εμάς τους κομμουνιστές, αυτό, με απλά λαϊκά λόγια είναι το νόημα, είναι η πραγματική διέξοδος: η αναγκαιότητα μίας ισχυρής λαϊκής συμμαχίας,  απέναντι στο πιο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που βιώνουμε καθημερινά, τον καπιταλισμό.  
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία εκλογική μάχη, με ιδιαίτερη σημασία, που θα εκτυλιχθεί σε τρία επίπεδα. Σε επίπεδο ευρωβουλής,  περιφερειακό  και   τοπικό επίπεδο. Είναι μία μάχη που θα την δώσουμε ενιαία, αταλάντευτα, με   αισιοδοξία και αυταπάρνηση.
Δεν χωρεί αμφιβολία (από την σκοπιά που εμείς οι κομμουνιστές αναλύουμε τα πράγματα) ότι αυτές τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις,  τις συνδέει ένα ουσιώδες κοινό χαρακτηριστικό: ότι οι εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις των τελευταίων τουλάχιστον  20 χρόνων, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι τους, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, εφαρμόζουν πολιτικές που υλοποιούν, εξειδικεύουν,  και βασίζονται πάνω στις συνθήκες της Ε.Ε., στις πολιτικές δηλαδή που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, του κεφαλαίου.
Με  αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» στις 12/1/2014 με τίτλο: “ξεκινούν  απολύσεις από 17 Δήμους”,  και την απάντηση του Δημάρχου Θ.Μπακογλίδη στις 21/1/2014, η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς θέτει ορισμένα ζητήματα.
          Υπάρχουν,  σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων από τις αστικές κυβερνήσεις, «στοχευόμενα»  δημοσιεύματα, που εκτός από την δόση αλήθειας που εμπεριέχουν, και χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, κύριο στόχο έχουν να τρομοκρατούν και να προϊδεάζουν το λαό να δεχτεί υποταγμένος τα χειρότερα που έρχονται.
  Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα,  ο Δήμος Καλαμαριάς παρουσιάζεται ως ο πρώτος χρεοκοπημένος  δήμος πανελλαδικά, με ποσοστό υπέρβασης του προϋπολογισμού του 2013  κατά 83% (δηλαδή έλλειμμα της τάξης περίπου των 39 εκατομμυρίων ευρώ!).
   Στην απαντητική του επιστολή ο Δήμαρχος αντιτείνει ότι ο Δήμος Καλαμαριάς όχι μόνο δεν παρουσιάζει  έλλειμμα στον προϋπολογισμό του 2013, αλλά αντιθέτως ισχυρίζεται ότι έκλεισε με ταμειακό πλεόνασμα της τάξης των 14 εκατομμυρίων ευρώ περίπου…μήπως σας θυμίζει το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού…Ποιον να πρωτοπιστέψεις?
   Η αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Καλαμαριάς , προφανώς είναι διαφορετική για εμάς,  για τον απλούστατο λόγο της αποδοχής- καταρχήν –διαφορετικών κριτηρίων για την ανάλυση της πραγματικότητας –ζωής των δημοτών- καθώς  και των πολιτικών  που επιβάλλονται στις πλάτες των τοπικών κοινωνιών.
 Προφανώς η “αλήθεια” του «Έθνους» και η “αλήθεια” του Δημάρχου Καλαμαριάς ταυτίζονται επαρκώς στο εξής γεγονός: Ως  “ανεξάρτητος”  Δήμαρχος,  ο Θ.Μπακογλίδης δεν αμφισβητεί ούτε την ουσία του δημοσιεύματος,  ούτε βέβαια την κυβερνητική πολιτική που ασκείται  στην τοπική αυτοδιοίκηση(αντιθέτως την εφαρμόζει με συνέπεια). Διαφωνεί με τα στοιχεία, δηλαδή τα νούμερα. Τα ελλείμματα των δημοσιογράφων και τα πλεονάσματα του Δήμαρχου είναι οι δυο όψεις του ιδίου «Καλλικρατικού» νομίσματος.
Απέναντι σε όλους αυτούς που σπέρνουν μέσα στην κοινωνία είτε την συναίνεση και τον συμβιβασμό, είτε το κοινωνικό μίσος, εμείς τους απαντάμε ότι: η αγανάκτηση, το μίσος και η απόγνωση πρέπει να μετατραπούν σε πάλη ταξική. Ότι η μάχη πού έχουμε μπροστά μας, η μάχη που έχει να δώσει ο λαός,  έχει σαφή ταξικό προσανατολισμό, έχει στόχευση, και προωθεί την μόνη διέξοδο που είναι προς το συμφέρον του λαού. Είναι η έξοδος από την Ε.Ε., με μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία.
Αναγκαία προϋπόθεση είναι ισχυρό, λαϊκό, ταξικό κίνημα παντού. Στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στους Δήμους, τις Περιφέρειες..
Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί στην Καλαμαριά!
Για Κ.Κ.Ε. δυνατό παντού.
Για ισχυρή αντιπολίτευση παντού.  


     






ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΜΠΑΚΙΡΛΗΣ ΕΛΕΝΗΣ


Καλησπέρα σας
Σήμερα η  δημόσια υγεία παρουσιάζει ελλείψεις υλικών, τεράστιες ουρές στα επείγοντα, αδυναμία του λαού να πληρώσει ακόμα και το πεντάευρω… Πραγματοποιήθηκαν περικοπές 30% στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, ενώ η καθαριότητα και η  σίτιση παραδόθηκε σε εργολάβους και το ίδιο προβλέπεται να γίνει και για τα εργαστήρια.
Μεγάλο ποσοστό ελευθέρων επαγγελματιών, δικηγόρων καθώς και ανέργων στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης,  γεγονός άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Μία κοινωνία γεμάτη συσσίτια, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία…διαγωνισμός φτώχιας. Έχει χαθεί κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, ενώ πολλοί νέοι επιστήμονες στρέφονται στη μετανάστευση.
Εμείς όμως μπορούμε με ισχυρό Κ.Κ.Ε. να βάλουμε φρένο  σε όλα αυτά.
Κατηγόρησαν έναν ολόκληρο λαό.. τεμπέληδες, ανίκανους, λαμόγια, ατομιστές, και μας έκριναν ενόχους. Ενοχή όμως θα πρέπει να νοιώσουμε όταν αντικρίσουμε τον καρκινοπαθή χωρίς τη χημειοθεραπεία του, το ανεμβολίαστο παιδί, τις γυναίκες χωρίς πρόσβαση στην πρόσληψη. Ευθύνη θα πρέπει να νοιώσουμε απέναντι στα παιδιά μας που προετοιμάζονται για φθηνό εργατικό δυναμικό.
Το Κ.Κ.Ε. είναι ξεκάθαρο στις θέσεις του. Δεν παραμυθιάζει το λαό, ταυτόχρονα όμως δίνει αισιοδοξία. Διαθέτουμε εθνικό πλούτο, τεχνογνωσία, ανθρώπινο δυναμικό και μπορούμε.
Δεν χρειαζόμαστε ούτε προστάτες, ούτε σωτήρες.
Για την ζωή μας δεν δεχόμαστε εκπτώσεις.
Με ισχυρό Κ.Κ.Ε. να είστε σίγουροι ότι κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να μαζεύονται.  Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Δεν είμαστε μάζα. Είμαστε άνθρωποι με δικαιώματα και ανάγκες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Δική σας και η απόφαση.



 



   
ΜΠΑΚΙΡΛΗ ΕΛΕΝΗ



ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΟΡΟΜΠΟΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ



Καλαμαριώτες – Καλαμαριώτισες
Η δημοτική παράταξη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ” με την παρουσία της θέλει να συμβάλει στην ανάπτυξη των αγώνων του λαού μας, για να εκφραστεί η αντίθεση στην πολιτική που τον καταδικάζει να ζει μόνιμα στην ανεργία και στη φτώχεια. Ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες βαθιάς κρίσης, πρέπει να ενισχυθεί η δύναμη εκείνη που μάχεται αταλάντευτα για τα δικαιώματά του και τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που αντιτάσσεστε στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της Ε.Ε, των κομμάτων, των κυβερνήσεων και των δημάρχων που την υπηρετούν, ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας.
Σε όλους εσάς, που αγανακτείτε για τη σημερινή κατάσταση  και αγωνιάτε για το μέλλον των παιδιών σας.
Αρκετά πλήρωσε ο λαός μας τα ψέματα και τις υποσχέσεις των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.
Αρκετά μάτωσε για την κρίση, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ένταξη και την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Μπροστά στην κάλπη ο λαός είναι αναγκαίο να εκφράσει κατηγορηματικά την αντίθεση του σε όσα  συμβαίνουν γύρω του. Να ενισχύσει τις δυνάμεις της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ανοίγοντας τον δρόμο για μια διαφορετική πορεία, αυτή του αγώνα για τα συμφέροντά του, το δυνάμωμα του εργατικού- λαϊκού κινήματος και σε τοπικό επίπεδο, την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σε γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια και την Ε.Ε.
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, νέες και νέοι
Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται μέσω  του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, με το πρόσχημα της αποκέντρωσης, μετατρέπουν την περιφερειακή και την τοπική διοίκηση, σε μεσάζοντα που μεταφέρει περισσότερες δυνατότητες δράσης και κερδοφορίας στην επιχειρηματική  δραστηριότητα του κεφαλαίου, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα την εκμετάλλευση των εργαζομένων και ρίχνοντας όλα τα βάρη στο λαό.
Η αλήθεια  είναι ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν γίνει μηχανισμός του αστικού κράτους και αποτελούν επίπεδα διοίκησης  και άσκησης της αστικής εξουσίας σε τοπικό επίπεδο, που καθοδηγούνται από τις κεντρικές κατευθύνσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι μιλάνε σήμερα για τοπική αυτοδιοίκηση (σε συνθήκες Καλλικράτη) παραπλανούν σκόπιμα και κοροϊδεύουν τον λαό.
Καλαμαριώτες - Καλαμαριώτισες  σκεφτείτε :
Στις εκλογές του Μαΐου οι επίδοξοι διαχειριστές της τοπικής εξουσίας  θα χρησιμοποιήσουν διάφορα τεχνάσματα για να υφαρπάξουν την ψήφο σας. Θα μασκαρευτούν ανεξάρτητοι, υπερκομματικοί ακόμα και «ως ενωτικοί και εκφραστές όλης της αριστεράς» παρ’ ότι η δράση τους στήριξε ή ανέχτηκε τις αντιλαϊκές πολιτικές. Θα μιλάνε για τοπικές κοινωνίες προσπαθώντας να συγκαλύψουν πως οι συνέπειες των κεντρικών πολιτικών επιλογών επηρεάζουν  όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Θα μιλάνε για άλλο «μοντέλο πολιτικής» χωρίς να θίγουν τη μήτρα που γεννά ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση και δεν είναι άλλη από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης με όποιο μείγμα διαχείρισης κι αν επιλέγουν.
Καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς. Κοροϊδεύουν, για να πάρουν την ψήφο σου. Πίσω τους είναι κρυμμένα κομματικά, επιχειρηματικά συμφέροντα ή προσωπικοί υπολογισμοί και φιλοδοξίες.
Το ερώτημα είναι: Θα τους δώσουμε το πράσινο φως για να συνεχίσουν και να χειροτερεύσουν την κατάσταση, με την ψήφο μας, την αποχή ή το λευκό
ή θα απαντήσουμε με ψήφο στη  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ;
Στην τριετία που πέρασε η διοικούσα παράταξη στο Δήμο Καλαμαριάς για άλλη μια φορά έβαλε πλάτες στην πολιτική Ε.Ε – κυβερνήσεων που τσακίζουν το λαό. Πιστή στις αποφάσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. δεν διεκδίκησε  την κρατική επιχορήγηση που της αναλογούσε, αύξησε τα δημοτικά τέλη και τους φόρους στην λογική της ανταποδοτικότητας και έχει εξαπολύσει ένα κυνήγι είσπραξης φόρων-κατασχέσεων και εκβιασμών. Δεν απαίτησε απαλλοτρίωση των χαρακτηρισμένων οικοπέδων από την Πολιτεία για σχολικά συγκροτήματα, παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα «τσουνάμι» αποχαρακτηρισμών ελεύθερων χώρων. Μεθοδεύει την παράδοση του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Βοήθησε να περάσουν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, προωθεί  τη συνεργασία των δήμων με το ιδιωτικό κεφάλαιο, σιώπησε  και σιωπά για την παντελή έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης των δημοσίων κτιρίων (σχολικά συγκροτήματα, παιδικοί σταθμοί κλπ.) καθώς και για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας των Δήμων. 
Απέναντι σ΄αυτές τις πολιτικές οι άλλες παρατάξεις έβαλαν πλάτη και έμμεσα ή άμεσα τις στήριξαν, η αντιπαράθεσή τους ήταν είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επιμέρους διαχειριστικά ζητήματα.
Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση προειδοποίησε,  συγκρούστηκε και έδωσε αγώνες πλάι στον λαό της Καλαμαριάς και αντιπολιτεύτηκε με συνέπεια όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος.
Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ’’ διεκδικεί για την Καλαμαριά:
·       Αξιοποίηση όλου του παραλιακού μετώπου από το Καραμπουρνάκι ως την Σχολή Δικαστών καθώς και των στρατοπέδων Κόδρα και Νταλίπη προς όφελος του λαού, αποκλείοντας  οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής δράσης  και κερδοσκοπίας. Ο Δήμος πρέπει και μπορεί να συμβάλει στο δυνάμωμα του μαζικού λαϊκού κινήματος υπεράσπισης και διεκδίκησης των χώρων αυτών.
·       Απαλλοτρίωση όλων των χαρακτηρισμένων οικοπέδων με κρατικά κονδύλια για σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις, πράσινο.
·       Διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την προστασία των ανέργων στη βάση της πρότασης νόμου που κατέθεσε το Κ.Κ.Ε στη βουλή. Απαλλαγή όλων των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.
·       Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας -  γενναία κρατική χρηματοδότηση για υλικοτεχνική υποδομή.
·       Σύσταση επί πλέον βρεφονηπιακών σταθμών για την απορρόφηση όλων των βρεφών των λαϊκών οικογενειών, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών με διεκδίκηση των απαιτούμενων χρημάτων από την Πολιτεία ώστε η κάθε μάνα να βρίσκει θέση για το παιδί της χωρίς να πληρώνει τροφεία.
·       Επαναλειτουργία του νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ. Δήμευση του χρυσοπληρωμένου κτιρίου του. Ένταξη στον οργανισμό λειτουργίας του όλου του προσωπικού της Euromedica που εργαζόταν σε αυτό. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία.
·       Κατάργηση κάθε είδους  ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
·       Ανάπτυξη του πολιτισμού στις συνοικίες της Καλαμαριάς και δωρεάν πρόσβαση όλων των κατοίκων  στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
·       Ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η Καλαμαριά ν’ αποκτήσει δικές της δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις στο Καραμπουρνάκι και στο στρατόπεδο ‘’Νταλίπη’’ ώστε οι νέοι μας από το σχολείο ακόμη με κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα ν’ αγαπήσουν τον αθλητισμό και να μπορούν ν’ αθλούνται χωρίς να επιβαρύνεται η λαϊκή οικογένεια.
·       Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων των υπηρεσιών του Δήμου  από μόνιμο προσωπικό.
·       Δραστική μείωση των δημοτικών τελών με στόχο τη κατάργησή τους, αύξηση του στόλου των οχημάτων καθαριότητας και των κάδων καθαριότητας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα του Δήμου.
·       Κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και πέρασμα των δομών και υπηρεσιών τους στο Δήμο, ένταξη των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων που κλείνουν στις υπηρεσίες του Δήμου με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·       Κατοχύρωση Ενέργειας - Μεταφορών - Νερού ως κοινωνικών αγαθών παρεχόμενων από το κράτος με πολύ φθηνά τιμολόγια ή δωρεάν  και κατάργηση του ΦΠΑ, αντιπαλεύοντας  την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους.      
Αν θέλεις να αρχίσουν τα πράγματα να αλλάζουν προς όφελος σου, προς όφελος της οικογένειας και των παιδιών σου, στις εκλογές του Μαΐου στήριξε την ελπίδα, για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση, η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξει ο δρόμος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Πες δυνατό ΟΧΙ στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Απέρριψε τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που σε παγιδεύουν στα δεσμά της Ε.Ε , που σε οδηγούν στην συναίνεση, στον συμβιβασμό και τελικά στην υποταγή.
Απομόνωσε και καταδίκασε την ναζιστική «Χρυσή Αυγή».
Υπάρχει λύση, ελπίδα, προοπτική!
Ψήφισε παντού τους αγωνιστικούς συνδυασμούς  της
“ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ’’ που στηρίζει το ΚΚΕ
Για να έχεις περιφερειάρχη, περισσότερους δημάρχους και συμβούλους που αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα  και θα διεκδικούν τα δικαιώματα σου.
Κάνε το βήμα τώρα!
Δώσε δύναμη στη λαϊκή πάλη και προοπτική!
Ψήφισε:  Για Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον  Γιάννη Ζιώγα.
Για Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον Θόδωρο Ιγνατιάδη.
Για Δήμαρχο Καλαμαριάς τον Βικέντιο Αντωνάκη.