Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης: Κάλεσμα συμμετοχής στην ετήσια γενική συνέλευση την Κυριακή 15 Ιούνη

 
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην ετήσια γενική  συνέλευση την 
Κυριακή 15 Ιούνη, στις 10 το πρωί, στον 1ο όροφο του ΕΚ Θεσσαλονίκης, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα του κλαδικού συνδικάτου της Θεσσαλονίκης σημειώνεται:


«Συνάδελφοι οικοδόμοι, άνεργοι Έλληνες και μετανάστες. Τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα έχουν μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση. Την ώρα που τσακίζονται τα μεροκάματα, που το επίδομα ανεργίας έχει κατρακυλήσει στα 360 ευρώ, οι μεγαλοεργολάβοι πήραν νέα πακέτα εκατομμυρίων ευρώ, για τους αυτοκινητόδρομους, γεμίζουν τις τσέπες τους με τις συνεχείς αυξήσεις των διοδίων, οι τραπεζίτες τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν βάλει στο χέρι 250 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα που μας απειλούνε με τα χαράτσια να μας πάρουν το σπίτι, που αποκτήσαμε με
χίλια δυο βάσανα και στερήσεις, που φέτος θα πληρώσουμε φορολογία από το πρώτο ευρώ, το κεφάλαιο έχει εξασφαλίσει για λογαριασμό του δεκάδες φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις.
Την ώρα που μειώνουν τις συντάξεις που αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η ανεργία στον κλάδο έχει βαρέσει κόκκινο.
Την ίδια ώρα όμως που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για στέγαση, αντιπλημμυρική θωράκιση, για σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας χιλιάδες οικοδόμοι.
Συνάδελφε,
Μην μένεις θεατής έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για εμάς και τα παιδιά μας.
Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας.
Ο δρόμος του αγώνα, της ενίσχυσης του σωματείου που αγωνίζεται με συνέπεια για τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου, η ενίσχυση της ταξικής γραμμής είναι προϋπόθεση για να παλέψουμε με καλύτερους όρους απέναντι στην όξυνση της επίθεσης του κεφαλαίου και των μηχανισμών του.
Οι λύσεις βρίσκονται στα δικά μας χέρια αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: