23/6/14

Κυβέρνηση για Δημόσιο: Κανονικά οι 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014

Την αποψίλωση του δημοσίου από 6.500 ακόμα υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2014, επιβεβαίωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (Alpha).

Ωστόσο, προσπάθησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση «αθώα του αίματος» των απολύσεων, λέγοντας ότι αυτές προκύπτουν ως «διεθνή υποχρέωση» της χώρας και ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τις κάνει «με τον δικαιότερο τρόπο».
Το μέτρο των απολύσεων είναι κρίκος στην αλυσίδα των μεταρρυθμίσεων που αφορούν στον κρατικό μηχανισμό και στόχο έχουν να τον προσαρμόσουν καλύτερα στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέα πεδία δράσης για το κεφάλαιο, σε τομείς όπου το κράτος διατηρεί ακόμα κάποιες θέσεις (Υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες κ.ά.).
Στο ίδιο πνεύμα με την Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει ότι «δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση εκ μέρους μου οι συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας», αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του για τις απολύσεις.