10/6/14

Νέα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας από τον ΟΑΕΔ με ζεστό χρήμα για τους εργοδότες

Τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας και κατάρτισης του ΟΑΕΔ που θα αφορούν 35.500 άτομα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιούλη.
Όλα τα σχετικά προγράμματα ανακυκλώνουν την ανεργία, παρέχοντας κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ενώ οι εργοδότες αποκτούν φθηνό ή και δωρεάν εργατικό δυναμικό εισπράττοντας μάλιστα ζεστό χρήμα στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας. 
Το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά τη δημιουργία 12.000 θέσεων μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25 έως 66 ετών. Η επιδότηση θα είναι 18 ευρώ την ημέρα, με ανώτατο ποσό τα 450 ευρώ το μήνα για κάθε άνεργο.
Το δεύτερο πρόγραμμα είναι για 1.000 θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και απευθύνεται σε ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Η επιδότηση ανέρχεται σε 600 ευρώ το μήνα.
Το τρίτο πρόγραμμα θα καλύπτει 10.000 ανέργους για την πρόσληψή τους στο πλαίσιο τοπικών δράσεων. Για την πρόσληψη ανέργων κάτω των 25 ετών η επιδότηση θα είναι 15 ευρώ την ημέρα και για ανέργους άνω των 25 ετών 18 ευρώ την ημέρα.
Το τέταρτο πρόγραμμα θα προβλέπει επαγγελματική κατάρτιση 12.500 ανέργων και η επιχορήγηση θα κυμαίνεται ανάλογα με την αντίστοιχη δράση.