Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιθέσεις

Από ξηρά, θάλασσα και αέρα συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι νεκροί από τις δολοφονικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού ξεπέρασαν τους 300.
Μόνο κατά τη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων που ξεκίνησαν εδώ και δύο ημέρες, σκοτώθηκαν 65 άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον 15 ήταν κάτω από την ηλικία των 18 ετών. Οι εικόνες από τη Λωρίδα της Γάζας είναι σοκαριστικές, αφού ανάμεσα στα θύματα της ισραηλινής κτηνωδίας είναι ακόμα και μωρά.
Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις του επικεντρώνονται στις σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς για τη μεταφορά όπλων και τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι, ενώ καταστρέφονται υποδομές που είναι κρίσιμες για την επιβίωση των κατοίκων. Σχεδόν το 70% της Λωρίδας της Γάζας δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε από φίλια πυρά, ανεβάζοντας σε δύο τις απώλειες του από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων.
Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προανήγγειλε κλιμάκωση των χερσαίων επιχειρήσεων. Όπως είπε «οι οδηγίες μου είναι να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα μιας σημαντικά διευρυμένης χερσαίας επιχείρησης και ο στρατός ετοιμάζεται αναλόγως».
Η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού γίνεται με τις «ευλογίες» των ΗΠΑ και της ΕΕ που εξισώνουν το θύτη με το θύμα. O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και δήλωσε την υποστήριξη του στο Ισραήλ, ενώ για την κατάσταση στη Γάζα περιορίστηκε να εκφράσει την ανησυχία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: