Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για τη λήξη ισχύος των πιστοποιητικών ECDL

Ερώτηση προς τους υπ. Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Ελένη Γερασιμίδου και Γιώργος Λαμπρούλης σχετικά με την προκλητική απόφαση για τη λήξη ισχύος των πιστοποιητικών ECDL.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: Προκλητική απόφαση για τη λήξη ισχύος των πιστοποιητικών ECDL.
Με κοινή υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αριθμό 4204/14 (ΦΕΚ-1263 Β/16-5-14), έληξαν τη Δευτέρα 30/6/2014 όλα τα πιστοποιητικά ECDL που έχουν εκδοθεί πριν την 30/6/2011. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, αφορά 1.000.000 περίπου πιστοποιητικά πληροφορικής. Οι κάτοχοι αυτών των πιστοποιητικών καλούνται να καταθέσουν από 50 έως 70 ευρώ στην εταιρεία που εξέδωσε για να τα ανανεώσει.
Με την απόφαση αυτή, δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι είναι "ξεκρέμαστοι", αφού απαραίτητο προσόν της πρόσληψής τους ήταν η προσκόμιση πιστοποιητικού πληροφορικής, το οποίο έχει πλέον λήξει. Επιπλέον, χιλιάδες νέοι άνθρωποι που χρειάζονται άμεσα το πιστοποιητικό προκειμένου να αναζητήσουν εργασία (ακόμα και στα πεντάμηνα προγράμματα) αναγκάζονται να πληρώσουν για να αποκτήσουν, αλλά και να ανανεώσουν το πτυχίο τους.
Πρόκειται για προκλητική εξέλιξη που δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη γνώσης και μόρφωσης παρά μόνο με τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών για νέα πεδία κερδοφορίας.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν ώστε:
Να αποσυρθεί άμεσα η παραπάνω υπουργική απόφαση.
Οι όποιες ανάγκες προκύπτουν για παρακολούθηση και προσαρμογή στις νέες εξελίξεις να ικανοποιούνται μέσα από ένα κρατικά δομημένο και δωρεάν σύστημα επιμόρφωσης, σε τακτική βάση αξιοποιώντας και τις δομές των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: