Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

30/8:Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στο NATO

Με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στις 4 - 5 Σεπτέμβρη στην Ουαλία, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης ανακηρύσσει την 30ή Αυγούστου σε Μέρα Παγκόσμιας Δράσης ενάντια στη ΝΑΤΟική σφηκοφωλιά.
Στο σχετικό κάλεσμά του σημειώνει ότι «το ΝΑΤΟ αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη, πιο δυνατή και επιθετική στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο», ότι «αποτελεί εχθρό για την ειρήνη, εχθρό των λαών» και ότι «η διάλυσή του πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όσους υπερασπίζονται την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, μαζί με το δικαίωμα να παλεύει κάθε λαός για την αποδέσμευση από αυτό».
«Καλούμε -καταλήγει το κάλεσμα- όλες τις φιλειρηνικές οργανώσεις, κινήματα και τους λαούς να οργανώσουν στις 30 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Μέρας Παγκόσμιας Δράσης, πρωτοβουλίες ενάντια στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας τη διάλυσή του».
Οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Θεσσαλονίκη
Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην καθιερωμένη διοργάνωση «Βαλκανική Πλατεία» (στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών, 1-7/9), διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις πληρώνονται με το αίμα των λαών», στις 2 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στο χώρο της «Βαλκανικής Πλατείας». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Νίκος Ζώκας, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ο Μπάμπης Βέλλης, Μέλος της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νεάπολης - Συκεών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μιχάλης Σπυριδάκης, Πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ.
Επίσης, διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στο δολοφονημένο, από τη χούντα, αγωνιστή Γιάννη Χαλκίδη, μέλος του ΚΚΕ, Γραμματέα της «Νεολαίας Λαμπράκη» Αμπελόκηπων και μέλος του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ), στις 4 Σεπτέμβρη, 7 μ.μ., στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων με ομιλητή το Μιχάλη Σπυριδάκη, Πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ και συναγωνιστή του Γιάννη Χαλκίδη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: