4/8/14

Το σώμα δεν επηρέασε το αεροσκάφος...

H είδηση μεταδόθηκε «ξερά» από το Πεντάγωνο (το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ) και αναπαρήχθη από κάποια διεθνή ΜΜΕ. Συγκεκριμένα: Το προσωπικό της αεροπορικής στρατιωτικής βάσης Ραμστάιν των ΗΠΑ στη νοτιοδυτική Γερμανία βρήκε στις 27 Ιούλη το σώμα ενός εφήβου σε ένα διαμέρισμα πάνω από το πίσω σύστημα προσγείωσης μεταγωγικού αεροπλάνου C-130J. Η χαρακτηριστική ανακοίνωση των επιτελών του Πενταγώνου σημείωνε χαρακτηριστικά: «Το αεροσκάφος μόλις είχε επιστρέψει από την υποστήριξη ενεργειών της στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ στην Αφρική με στάσεις στη Σενεγάλη, στο Μάλι, στο Τσαντ, στην Τυνησία και τη Ναυτική Βάση στο Σιγκονέλα στην Ιταλία. Οι αρχές δεν γνωρίζουν πότε το αγόρι μπήκε στο χώρο του συστήματος προσγείωσης».
Και ακολουθεί το ...αμίμητο: «Η θέση του σώματος δεν επηρέασε τη λειτουργία ή την πτήση του αεροσκάφους, ούτε ήταν ορατή κατά τον έλεγχο πριν και μετά την πτήση. Το σώμα ανακαλύφθηκε μόνο
κατά τη διάρκεια μιας λεπτομερούς επιθεώρησης μετά την πτήση από το προσωπικό συντήρησης μετά από την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ραμστάιν. Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι το αγόρι δεν είχε κανένα είδος μεταδοτικής ασθένειας και η αιτία του θανάτου και οι περιστάσεις είναι υπό διερεύνηση». Και καταλήγει: «Αμερικανοί και Γερμανοί αξιωματούχοι θα εξετάσουν το περιστατικό, τις επιπτώσεις για την ασφάλεια (...) Και αν είναι ανάγκη να παρθούν κάποια πρόσθετα μέτρα θα παρθούν».
Αυτό ήταν όλο και όλο. Ετσι περιγράφεται ο φριχτός θάνατος ενός παιδιού που επιχείρησε να φύγει από τη χώρα του για να βρει την τύχη του στον ...παράδεισο του αναπτυγμένου κόσμου. Αν και δεν έχουν δοθεί στοιχεία για τη χώρα προέλευσης του τραγικού θύματος ή άλλες πληροφορίες, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι θύμα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Το αεροπλάνο που θεώρησε ο έφηβος ότι μπορούσε να συμβάλει στη λύτρωσή του είναι από αυτά που συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλίων που καταληστεύουν τον πλούτο πολλών χωρών και της «μαύρης ηπείρου» και διευρύνουν μαζί με τις ντόπιες αστικές τάξεις τη φτώχεια και τη μιζέρια των λαών. Ο δε κυνισμός και η ψυχρότητα του εν λόγω ανακοινωθέντος, «ο νεαρός δεν είχε κάποια ασθένεια» και «θα εξεταστούν οι συνέπειες στην ασφάλεια των αεροσκαφών», αποκαλύπτουν ότι για τους εκπροσώπους του κεφαλαίου ...προσλαμβάνεται ως μια ακόμα παράπλευρη απώλεια.
Η εξαχρείωση του σάπιου συστήματος σε όλο της το μεγαλείο!