Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΜΕ - Επιτροπές Ανέργων - Λαϊκές Επιτροπές: παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔΤο ΠΑΜΕ από κοινού με τις Επιτροπές Ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές, στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας για τα ζητήματα της ανεργίας, της ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 3 Οκτώβρη το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (Δωδεκανήσου).
Φωνάζοντας συνθήματα κατά της ανεργίας και της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, που τη γεννά και την αναπαράγει, εξέφρασαν ταυτόχρονα την κατηγορηματική τους αντίθεση εναντίον του νέου συνδικαλιστικού νόμου, της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, της περαιτέρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της νέας επίθεσης στο Ασφαλιστικό, που δρομολογούν η συγκυβέρνηση και η τρόικα. Παράλληλα μοίρασαν υλικό με τα αιτήματά τους, ενώ πολλοί ήταν οι άνεργοι που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 11 το πρωί. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανέργων που είχε πάει στο κεντρικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ προκειμένου όπως είπαν είτε να καταγραφούν στη λίστα ανεργίας, είτε να αναζητήσουν κάποια δουλειά, ενώ πολλοί ήταν επίσης αυτοί που τόνιζαν ότι ψάχνουν για δουλειά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά μάταια.
Στο πλαίσιο προετοιμασίας του συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα το ΠΑΜΕ καλεί στις 4 Οκτώβρη σε συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Για τη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: