Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις τραγικές συνέπειες της κακοκαιρίαςΣε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τιςτραγικές συνέπειες της κακοκαιρίας αναφέρει:
«Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός εν έτει 2014 να χάνονται άνθρωποι εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά κυρίως εξαιτίας της ανυπαρξίας υποδομών και μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Έχει καταστεί μόνιμο φαινόμενο από τις πρώτες καταιγίδες του χρόνου να πλημμυρίζουν πόλεις, δρόμοι, λαϊκές κατοικίες και χώροι δουλειάς, να τίθεται σε κίνδυνο η περιουσία, αλλά ακόμα και η ζωή των λαϊκών οικογενειών και δεν μπορεί πλέον να αποτελεί δικαιολογία για την κυβέρνηση και τις περιφέρειες, τις τοπικές αρχές, η επίκληση των "εκτάκτων καιρικών φαινομένων".
Τα πρόσφατα γεγονότα, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και όλων των αρμόδιων κρατικών φορέων που, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική που χρηματοδοτεί προκλητικά τους επιχειρηματίες και όχι τα αναγκαία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη ζωή του λαού επιστημονικά έργα και υποδομές.
Το ΚΚΕ απαιτεί να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία. Καλεί τα λαϊκά στρώματα σε διεκδίκηση και αγώνα για: Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών. Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων. Τώρα μέτρα συνολικά για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιπυρική προστασία».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: