21/11/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

     Η  Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς καταγγέλλει  το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοίνικα που αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα του Συλλόγου για την πραγματοποίηση ανοικτής συγκέντρωσης – ενημέρωσης των κατοίκων της συνοικίας του Φοίνικα.
    Έτσι η προγραμματισμένη συγκέντρωση, για την Πέμπτη 15 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα, είχε σκοπό να ενημερώσει αλλά και να οργανώσει την πάλη αντίστασης του ενάντια  στα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν την ήδη υποβαθμισμένη ζωή των κατοίκων του Φοίνικα. Στο να σταματήσει άμεσα η απάνθρωπη στάση της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων. Στο να έχει πρόσβαση για ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο κάθε άνεργος, ανήμπορος αυτός και η οικογένειά του.  
    Το κτήριο όπου στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος δεν είναι ιδιοκτησία του, αλλά έχει παραχωρηθεί από την  Δημοτική αρχή για να εξυπηρετεί  τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Αντ΄ αυτού τα μέλη του Δ.Σ. έκριναν σκόπιμο να μην παραχωρήσουν την αίθουσα στη Λαϊκή  Επιτροπή, χωρίς να υπάρχει προγραμματισμένη άλλη  εκδήλωση, χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία «ότι η αίθουσα δεν διατίθεται για πολιτικές και κομματικές συγκεντρώσεις» !
    Κάνουμε γνωστό, για πολλοστή φορά, ότι η Λαϊκή Επιτροπή ΔΕΝ είναι κόμμα. Είναι συσπείρωση εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολουμένων, γυναικών, νεολαίας στη βάση αντιμετώπισης των προβλημάτων που μας έχουν οδηγήσει με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους οι κυβερνήσεις – η Τρόικα – η Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Είναι γνωστό επίσης σε όλους τους κατοίκους του Φοίνικα ότι ο εν λόγω σύλλογος λειτουργεί ως  παραμάγαζο της Δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ) και δεν ενδιαφέρεται, απ’ ότι φαίνεται για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε λαϊκή οικογένεια στη συνοικία.
    Παρόλα αυτά η συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε κανονικά  στο πεζοδρόμιο έξω από την κλειδωμένη αίθουσα του συλλόγου, είχε ανταπόκριση από τον κόσμο της περιοχής όπου διατρανώθηκε η αγωνιστική διάθεση ενάντια στις πολιτικές  που τσακίζουν τις φτωχιές και άνεργες οικογένειες του Φοίνικα και αποδοκιμάστηκε η στάση των υπευθύνων του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι του Φοίνικα
   Με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, Τρόικας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά τη ψήφιση στη Βουλή των νέων εξοντωτικών μέτρων και του προϋπολογισμού, τα λαϊκά νοικοκυριά θα περιέλθουν σε τραγική θέση επιβίωσης.
   Αυτή η κατάσταση κάνει επιτακτική την ανάγκη να παλέψουμε όλοι μαζί για την επιβίωσή μας.  Κανένας εφησυχασμός. Καμία αναμονή.  Έλα σε επαφή μαζί μας.

Ένας για Όλους και Όλοι για Έναν.

     ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 
www.kalamarias.blogspot.com           Κίου 25    Τηλ.: 2310 442388 /  6978339896 /  6944295032