20/8/13

Επανασυνδέθηκε το νερό μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής στη ΔΕΥΑΞ

Επανασυνδέθηκε το νερό μετά από παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής στη ΔΕΥΑΞ
-Διογκώνεται ο αριθμός των διακοπών υδροδότησης 
Διογκωμένο κύμα διακοπών υδροδότησης σε άπορες οικογένειες ανέργων στην Ξάνθη διαπιστώνει η Λαϊκή Επιτροπή, η οποία το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ξάνθης.
Σύμφωνα με τα μέλη της Λ.Ε. Ξάνθης πέντε άπορες οικογένειες ανέργων στην Ξάνθη έμειναν χωρίς νερό λόγω οφειλής προς τη ΔΕΥΑΞ, ενώ μετά από την παρέμβαση τους η υδροδότηση επανήλθε. 
Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της Ξάνθης το τελευταίο χρονικό διάστημα μαζί με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ύδρευσης καταφτάνουν στις οικίες τους προειδοποιητικά ειδοποιητήρια σύμφωνα με τα οποία εφόσον ο οφειλέτης δεν προχωρήσει στην αποπληρωμή του χρέους προς τη ΔΕΥΑΞ θα του κόβεται το νερό. 
Από την πλευρά τους τα μέλη της Λ.Ε. Ξάνθης ζήτησαν κατά την παράσταση διαμαρτυρίας τους να σταματήσει η αποστολή αυτών των “ειδοποιητηρίων”, καταθέτοντας παράλληλα σχετικό υπόμνημα στη διοίκηση της ΔΕΥΑΞ, στο οποίο καταδεικνύουν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο των πολιτών ζητώντας από τη ΔΕΥΑΞ να δείξει μεγαλύτερη ανοχή. 

«Στην επικοινωνία με τη Διοίκηση της Επιχείρησης τέθηκαν σειρά από ζητήματα που αφορούν το αγαθό του νερού, όπως η επανασύνδεση κομμένων υδρομέτρων, η ρύθμιση οφειλών, η ελάφρυνση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΛΕ Ξάνθης, τονίζοντας πως «ιδιαίτερα επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι από την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων ύδρευσης και τονίστηκε ότι αυτές πρέπει να μετατραπούν σε δημόσιες υπηρεσίες. Πρακτικό αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν ή επανασύνδεση του νερού σε 5 άπορες οικογένειες ανέργων και ο διακανονισμός για δύο ακόμη οικογένειες οι οποίες δεν έχουν πρόβλημα διακοπής αλλά αδυνατούν να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους». 
Όπως μάλιστα καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, «εξασφαλίστηκε, τέλος ότι δεν θα διακοπεί η υδροδότηση σε κανένα λαϊκό σπίτι το οποίο θα προσέλθει για διακανονισμό του χρέους του με ευνοϊκούς όρους».