27/8/13

Αλήθεια ποιους ενοχλεί τόσο πολύ ο δημόσιος Κτηνίατρος;?????



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

(ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240
e-mail:ax2u128@minagric.gr

                                                                             Αθήνα: 26-8-2013
                                                                            Αρ. Πρωτ.: 759


                      ΠΡΟΣ: -Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Αθαν. Τσαυτάρη
    - Αναπλ. Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Μάξιμο 
      Χαρακόπουλο


                    ΚΟΙΝ.:  - Γραφείο Πρωθυπουργού 
                         - Πρωτοβάθμια σωματεία-Μελή μας
                                          

ΘΕΜΑ: Οργανισμός ΥΠΑΑΤ.


Συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με θέμα εκτός των άλλων και με το οργανισμό του ΥΠΑΑΤ και τις απολύσεις.
Εγκρίθηκαν 6 Γενικές Δ/νσης, 4 θεματικές και 2 υποστηρικτικές. Το οργανόγραμμα αυτό έρχεται σε πλήρη αντίφαση με το σχέδιο που είχαμε  συμφωνήσει με το ΥΠΑΑΤ και δεν είναι παρά αναπαραγωγή του σχεδίου που είχε προτείνει το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις 14-02-2013 το οποίο από μετά από δυναμική παρέμβαση μας απετράπη τότε συμπληρωμένο με την Πρόταση του Πρωθυπουργού για την Γ. Δ/νση Αλιείας και μία Γενική Δ/νση Θεματική (Ζωικής και Κτηνιατρικής).
Στο τελικό αυτό σχέδιο που εγκρίθηκε καταργείται η Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής σαν δεύτερος πυλώνας του ΥΠΑΑΤ. Η Κτηνιατρική Υπηρεσία ουσιαστικά διαλύεται και δεν θα εκπροσωπείται στην ΕΕ σε επίπεδο Γενικών Δ/ντών Κτηνιατρικής των άλλων Κρατών Μελών. Τη στιγμή μάλιστα που επίκειται κοινοτικός έλεγχος τον άλλο μήνα στον τομέα της Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας και η χώρα κινδυνεύει με την έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας, δηλ. να μην επισκέπτονται την Ελλάδα τα 17 εκατομμύρια τουρίστες γιατί κινδυνεύουν από μελιταίο πυρετό καθώς και την απαγόρευση εξαγωγών της φέτας και βοοκομικών προϊόντων η κυβέρνηση καταργεί τον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό. Αλήθεια ποιους ενοχλεί τόσο πολύ ο δημόσιος Κτηνίατρος;
Παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για λειτουργία του ΥΠΑΑΤ ως μοχλού της αγροτικής ανάπτυξης με την σύσταση 5 Γεωτεχνικών Γενικών Δ/νσεων, έρχεται σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο και διαλύει τις αυταπάτες.
Είναι φανερό ότι η εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων στην γεωργία και την κτηνοτροφία καθορίζουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης καταργώντας το δημόσιο χαρακτήρα των ελέγχων με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ανάπτυξη της παραγωγής και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Στο εξής λοιπόν στο ΥΠΑΑΤ θα σκάβουν τέσσερις και θα κρατούν το φανάρι δύο σαν επιβλέποντες. Μέσα στην πιο βαθιά οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας αντί να ενισχυθούν οι παραγωγικές υπηρεσίες αποδυναμώνονται.
Η Ομοσπονδία θα αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της Κυβερνητικής Πολιτικής στον αγροτικό τομέα υπερασπιζόμενη τον παραγωγικό χαρακτήρα του ΥΠΑΑΤ κλείνοντας τα αυτιά της και τα μάτια της στις προσωρινές διασπαστικές κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο των γεωτεχνικών.
Η Ομοσπονδία καλεί τα πέντε πρωτοβάθμια σωματεία της (γεωπόνων, δασολόγων, κτηνιάτρων, ιχθυολόγων, γεωλόγων) να συνεδριάσουν αμέσως και να στείλουν τις  αποφάσεις στο Γ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ που θα συνεδριάσει άμεσα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




 
Ν.  ΚΑΚΑΒΑΣ                                                         Α. ΠΑΝΟΥΣΗΣ
άπτυξης και Αλιείας.
Για το Δ.Σ.