30/11/13

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Δράση για φθηνές, σύγχρονες και συχνές αστικές συγκοινωνίες

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δράση για φθηνές, σύγχρονες και συχνές αστικές συγκοινωνίες
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, νέα κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα των Εστιών

Μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα αστικά λεωφορεία που εξυπηρετούν τους φοιτητές από και προς τις σχολές τους και μαζικές εξορμήσεις σ' όλες τις αστικές συγκοινωνίες του κέντρου πραγματοποίησαν χτες δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, διεκδικώντας σύγχρονες, φθηνές, ασφαλείς και συχνές αστικές συγκοινωνίες.
Οι φοιτητές μοίρασαν την ανακοίνωση του ΜΑΣ και ενημέρωναν τους επιβάτες ότι η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά έχει οδηγήσει στην απαξίωση της αστικής συγκοινωνίας ως κοινωνικού αγαθού. Η κυβέρνηση με αφορμή την κρίση επιταχύνει τους σχεδιασμούς με στόχο η αστική συγκοινωνία να λειτουργεί με κριτήριο το κόστος-κέρδος.
Μπαίνοντας στα λεωφορεία κάλεσαν τους επιβάτες σε συντονισμό με τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές, φορείς και σωματεία ενάντια στην εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών και τους κάλεσαν να διεκδικήσουν δωρεάν εισιτήρια για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και ΑμεΑ και γενική μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.
  • Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ (ο φορέας που είναι υπεύθυνος για τις φοιτητικές εστίες), με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα στη φοιτητική στέγη. Κύριο αίτημα είναι η μετατροπή του ξενοδοχείου «La Mirage» σε φοιτητική εστία χωρίς την καταβολή ενοικίου. Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ και οι Σύλλογοι Νηπιαγωγών, Δασκάλων και Νοσηλευτικής.