4/12/13

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Καθημερινή δράση για τα ζητήματα της Υγείας

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Καθημερινή δράση για τα ζητήματα της Υγείας
Με κινητοποίηση στις 13 Δεκέμβρη στο υπουργείο Υγείας, όπου θα παραδοθούν οι χιλιάδες υπογραφές των κατοίκων του Θριάσιου, θα κορυφωθούν οι αγωνιστικές παρεμβάσεις των Λαϊκών Επιτροπών και σωματείων Ελευσίνας και Ασπροπύργου για τα ζητήματα της Υγείας.
Οι πρωτοβουλίες των Σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου, εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας, εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας και των Λαϊκών Επιτροπών Ελευσίνας κι Ασπροπύργου, έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Οκτώβρη, με κάλεσμα στο λαό της περιοχής να ξεσηκωθεί ενάντια στο κλείσιμο Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, ενάντια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων του νοσοκομείου «Θριάσιο», για αναβαθμισμένες, δημόσιες και δωρεάν για όλους δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με κρατική χρηματοδότηση.
Το Σάββατο το πρωί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, έκαναν πορεία και εξόρμηση στους δρόμους της Ελευσίνας. Την ίδια μέρα στο Χαϊδάρι, Λαϊκές Επιτροπές Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, σωματεία και φορείς έκαναν κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους και τους ασθενείς των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής και Δρομοκαΐτειου. Συγκεντρώθηκαν στο Παλατάκι και πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους.
Σήμερα, η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 6 το απόγευμα. Συγκέντρωση στο ΙΚΑ της Ηλιούπολης, προγραμματίζει σήμερα στις 7.30 το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Στο Βόλο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας μαζί με σωματεία, φορείς, Λαϊκές Επιτροπές στις 5.30 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίου Νικολάου.
Στη Σαλαμίνα η Λαϊκή Επιτροπή θα κάνει κινητοποίηση αύριο στις 10 π.μ. στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ.
Στην Ηλιούπολη η Λαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να συμμετέχει σήμερα - Παγκόσμια Μέρα των ΑμεΑ - στην κινητοποίηση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος. Την Πέμπτη θα γίνει παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης, ενώ την Τρίτη, 10 Δεκέμβρη θα γίνει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αφετηρία την πλατεία Ηρώων (Φλέμιγκ).