31/1/14

Αύριο το αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη Στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου



Κλιμακώνουν οι αγρότες τον αγώνα για επιβίωση


Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων


Χιλιάδες αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και είναι έτοιμοι για κλιμάκωση του αγώνα. Επόμενος μεγάλος σταθμός, θα είναι το συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 1η Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, όπου από χτες ξεκίνησε η έκθεση «Agrotica».

Σ' αυτό το συλλαλητήριο, οι αγρότες καλούν σε συμμετοχή τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να εκφραστεί μαζικά η καταδίκη στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Από τη Δευτέρα, θα στηθούν μπλόκα παντού, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική. Τα σημεία των μπλόκων θα αποφασιστούν από τους αγρότες σε κάθε νομό.

Τα παραπάνω σημείωσαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη, όπου ανακοίνωσαν και το πλαίσιο των αιτημάτων που αφορούν στην επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στη συνέντευξη, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής μίλησαν ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, ο Γιάννης Βάγγος από το μπλόκο Κάστρου Βοιωτίας, και οι Χρήστος Κάμτσης και Παναγιώτης Γιώγας από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας.

Διαβάστε περισσοτερα: