25/2/14

Εκδήλωση για την υγεία από τη Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας



Εκδήλωση για την Υγεία πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας. Η εκδήλωση έγινε στο πάρκο Αγ. Θεράποντα με κεντρικό ομιλητή τον Σταύρο Χαλβατζή, από την γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, ο οποίος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από τις τελευταίες κυβερνητικές πολιτικές παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας, καλώντας τον λαό σε οργάνωση του αγώνα, ετοιμότητα και επαγρύπνηση ενάντια στα σχέδια εμπορευματοποίησης και του συγκεκριμένου τομέα. Στην εκδήλωση απηύθυνε σύτνομο χαιρετισμό και ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την Λαική Συσπείρωση.

Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας καλεί το λαό να κλείσει το δρόμο στα κυβερνητικά σχέδια για την υγεία. Να παλέψει για υγεία χωρίς εξαιρέσεις, πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για υγεία και Πρόνοια που αποτελεί δικαίωμα του κάθε ανθρώπου.

Σε ανακοίνωση της τονίζει:
«Το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία έχουν συμφέρον και δικαίωμα να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.  Να αντιπαραθέσουν και να διεκδικήσουν την πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος ΠΦΥ, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Σε αυτό το σύστημα που ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες δεν περισσεύει καμία μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ, Κέντρο Υγείας, Περιφερειακό Ιατρείο,  διασφαλίζεται η σχεδιασμένη και πλήρης αξιοποίηση όλων των υγειονομικών, της επιστημονικής έρευνας και των τεχνικών μέσων με καθολικό τρόπο».
πηγή:902gr