13/2/14

Επερώτηση για τη διάσωση του ΓΣ «O Ηρακλής»




Επερώτηση σχετικά με τη δράση και τα αποτελέσματα της Επιτροπής που συγκροτήθηκε για τη διάσωση του ΓΣ «O Ηρακλής» κατέθεσε στον περιφερειάρχη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας.


 






Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ θυμίζουν ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στις 25 Νοέμβρη, συνεδρίασε με μοναδικό θέμα την ανάκληση της απόφασης για προσφυγή στο αρμόδιο Δικαστήριο για τη διάλυση του Σωματείου ΓΣ «Ο Ηρακλής». Τότε αποφάσισε οι υπηρεσίες της ΠΚΜ να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή του πορίσματος των οικονομικών επιθεωρητών του ΣΔΟΕ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, διότι δεν προκύπτει σχετική αρμοδιότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, δεδομένου ότι από τη σχετική έκθεση του ΣΔΟΕ δεν τεκμηριώνεται η αλλαγή του σκοπού του σωματείου ΓΣ «Ο Ηρακλής» από αθλητικό σε κερδοσκοπικό.
Επίσης, ενέκρινε τη σύσταση Επιτροπής, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα έως το τέλος Δεκεμβρίου 2013 και με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Τσαμασλή, που θα έχει σκοπό τη διάσωσης του ιστορικού σωματείου ΓΣ «Ο Ηρακλής» της Θεσσαλονίκης.
Η Επιτροπή που συστήθηκε συνεδρίασε μια περίπου βδομάδα μετά τη συγκεκριμένη απόφαση του ΠΣ ΠΚΜ, με θέμα "Τη διερεύνηση του ρόλου της". Και έκτοτε το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είχε καμία ενημέρωση για τις παρεμβάσεις της Επιτροπής και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεών της σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ρωτούν λοιπόν τον Περιφερειάρχη: Ποιες ενέργειες έγιναν από τις υπηρεσίες της ΠΚΜ; Ποια τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης Επιτροπής που συγκροτήθηκε για τη διάσωση του ΓΣ «O Ηρακλής»;

Πηγή:Ριζοσπάστης