20/5/15

ΨΗΦΙΣΜΑ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ενάντια στη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών - Το καταψήφισε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ!


Δεκτό κατά πλειοψηφία έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατά της νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών. Βασικό αίτημα που ψηφίσματος ήταν η καταδίκη εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε προσπάθειας για νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, με αφορμή τη διοργάνωση του λεγόμενου Athens Cannabis Profestival στις 9 Μάη στην Αθήνα αλλά και τη δημιουργία “λέσχης κάνναβης” στη Θεσσαλονίκη.


Οι δημοτικές παρατάξεις τοποθετήθηκαν και ακολούθησε ψηφοφορία με την οποία το ψήφισμα εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.Αρνητική στην υιοθέτηση του ψηφίσματος ενάντια στη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών τάχθηκε η δημοτική παράταξη “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών” που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της δημ. Παράταξης Απ.Αντωνούδης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αρνητική του στάση απέναντι στο ψήφισμα, υιοθέτησε τη γνωστή- αντιεπιστημονική θέση περί διαχωρισμού των “μαλακών” και των “σκληρών” ναρκωτικών. Έφτασε στο σημείο μάλιστα να δηλώσει – υιοθετώντας έτσι πλήρως την θέση του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα – ότι η... ανοχή απέναντι στην
χρήση των “μαλακών” ουσιών έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα(!) για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών. 

Από την πλευρά του, ο Ν.Νυφούδης (ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι), παρ' ότι ψήφισε “Ναι” στην υιοθέτηση του ψηφίσματος, δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΕ, η οποία όπως σημείωσε “δείχνει σιωπηρή ανοχή για τα μαλακά ναρκωτικά”! Ολοκληρωτική πίστη και υποταγή στις ευρωπαϊκές τάσεις με λίγα λόγια, στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, είτε αφορούν πολιτικά και οικονομικά θέματα, είτε τα κοινωνικά ζητήματα. 

ΟΙ δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ έθεσαν το ζήτημα της ευθύνης των παρατάξεων ενάντια στη νομιμοποίηση της ναρκωκουλτούρας, σημειώνοντας πως η ίδια η επιστημονική κοινότητα (ΚΕΘΕΑ, Μονάδα απεξάρτησης 18 άνω κλπ) έχει επισημάνει τους κινδύνους απ' το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης. 

Ολόκληρο το ψήφισμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι το ακόλουθο:

ΨΗΦΙΣΜΑ ενάντια στην νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών:
Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει κάθε προσπάθεια για τη νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών και στέκεται απέναντι σε όσους με τη δράση τους και την ανοχή τους υπερασπίζονται την αντεπιστημονική θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά».

Καταδικάζει όσους πρωτοστάτησαν στη διοργάνωση της κινητοποίησης για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στις 9 Μάη στην Αθήνα ή στη δημιουργία της «λέσχης κάνναβης» στη Θεσσαλονίκη. 

Σε μια περίοδο που οι νέοι στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα στη ζωή με την επίθεση στα στοιχειώδη δικαιώματα τους, κάποιοι έχουν το θράσος να «διεκδικούν» το «δικαίωμα» στη χρήση της δήθεν αθώας κάνναβης.

Θέλουν το λαό και τη νεολαία στο δρόμο της παραίτησης και της φυγής ειδικά σε μια περίοδο, που λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, αυξάνονται οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης (εκθέσεις ESPADINCBEMCDDA). 

Στη χώρα μας η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά έχει 3πλασιάσει τη χρήση στους μαθητές και έχει μειώσει την ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη. 

Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών «ελεύθερη επιλογή», η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση. Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, την διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. 

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Οργανώνουμε τη δράση μας και διεκδικούμε:
  • Πρόληψη – θεραπεία – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν για όλους. 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα προγράμματα θεραπείας. 
  • Τη δημιουργία «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων και Κέντρων Πρόληψης σε όλη τη χώρα.
  • Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, στους χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία.
  • Μέτρα κατά της σχολικής διαρροής.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ.
19/5/2015.