20/5/15

ΨΗΦΙΣΜΑ για τις σχολικές καθαρίστριες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς με πρόταση της ΔΑΣ ομόφωνα πήρε απόφαση για το συνημμένο ΨΗΦΙΣΜΑ για τις σχολικές καθαρίστριες.


Σ. Ε. Δ. Κ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Ηλέκτρας 7
ΤΚ 55132 Καλαμαριά

Τηλ: 2313314411

                                                                             Καλαμαριά 19.05.2015
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα των σχολικών καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή εργασία, σε αντίθεση με τις ανακοινώσεις περί «ανανέωσης των συμβάσεων μόνο για 4 μήνες» παρατείνοντας έτσι την μακροχρόνια εργασιακή τους ομηρία. Η τελευταία αυτή εξέλιξη είναι ιδιαίτερα αρνητική για την συνέχιση της εργασίας τους,  καθώς είναι η πρώτη φορά που οι συμβάσεις δεν θα έχουν  διάρκεια 10 μήνες αλλά για την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι από 1/9 μέχρι 31/12.
Αρνητικό είναι επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση απέρριψε στη βουλή τροπολογία για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.  
Αντίθετα, όπως δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, σκοπός της κυβέρνησης είναι από την 31 Δεκέμβρη να γίνει προκήρυξη των θέσεων με διαδικασίες ΑΣΕΠ και κριτήρια,  που δεν θα διασφαλίζουν την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους. 
Διεκδικούμε:
·         Ανανέωση των συμβάσεων για όλη τη σχολική χρονιά και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
·         Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
·         Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (νοσοκομεία , πανεπιστήμια, κ.α).
·         Να φύγουν οι εταιρείες καθαρισμού και  τα συνέργεια - εργολαβικές εταιρείες από κάθε  δημόσιο κτήριο και υπηρεσία, να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι  από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
·         Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/-στριών για καθαρά σχολεία.
·         Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο
·         Καμία σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Απαιτούμε σχολεία καθαρά,
εργαζόμενους με μόνιμη εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Για το Δ.Σ.
                 O Πρόεδρος                                                  O Γεν. Γραμματέας

       Χριστόπουλος Αθανασιος                                       Μουμτζής Λάζαρος