21/2/19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνδημότες

Την ώρα που η περιοχή μας στερείται από πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους για τα παιδιά μας, η Μητρόπολη Καλαμαριάς σχεδιάζει να αναγείρει νέο ναό στην περιοχή του Βότση δίπλα στο 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και απέναντι από τον νεότευκτο μεγάλων διαστάσεων  ναό της  Αγίας Αναστασίας. Δημιουργείται έτσι μια πρωτοτυπία ίσως παγκόσμια, να υπάρχουν δύο μεγάλοι εκκλησιαστικοί και λατρευτικοί χώροι σε αντικρυστά οικοδομικά τετράγωνα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Καλαμαριάς θεωρεί ότι με αυτό το σχεδιασμό δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες της περιοχής όπου διαμένουν πολλά νεαρά ζευγάρια με μικρά παιδιά. Η περιοχή αυτή, όπως και άλλες περιοχές της Καλαμαριάς, έχει ανάγκη από οργανωμένους χώρους παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού.


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταδικάζει τη στάση που κράτησαν οι δημοτικές παρατάξεις οι οποίες σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και υποστήριξαν, υποκριτικά από ότι φάνηκε, το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν είναι αναγκαίος ένας νέος ναός σε αυτή την γειτονιά, τελικά δεν ψήφισαν την πρόταση  μας,  να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος να μεταφέρει τη θέση και απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον Μητροπολίτη Καλαμαριάς, για να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη έκταση για τη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού πχ πνευματικό κέντρο, βιβλιοθήκη κλπ. Πριν από μήνες, άλλωστε, ψήφισαν την αλλαγή των όρων δόμησης στο συγκεκριμένο οικόπεδο για να κτιστεί μεγαλύτερος ναός. 

Η στάση των παρατάξεων στο Δημοτικό συμβούλιο αποδεικνύει ότι οι ανάγκες του λαού της πόλης δεν αποτελούν προτεραιότητα τους και θυσιάζονται στο βωμό των καλών  δημοσίων σχέσεων με την εκκλησία, τη στήριξη της οποίας προσδοκούν κατά την προεκλογική περίοδο. Αποδεικνύει επίσης ότι δεν έχουν τη βούληση να  εναντιωθούν σε θεσμούς και συμφέροντα προκειμένου να υπερασπιστούν τις λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε τους δημότες να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης και να διεκδικήσουμε όλοι οι ανοιχτοί χώροι να αξιοποιηθούν  προς όφελος του λαού και της νέας γενιάς σήμερα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη από οργανωμένες δημόσιες δομές παιδείας , πολιτισμού και αθλητισμού ώστε αυτές να υψωθούν εμπόδια στα καταστροφικά φαινόμενα της εποχής όπως τα ναρκωτικά και η βία.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978339896/ 6932510625