21/2/19

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


Τον τελευταίο μήνα τα είδαμε όλα μέσα και έξω από την βουλή:
Μεταγραφές βουλευτών από τους ΑΝΕΛ στον Σύριζα, τις κοινοβουλευτικές ομάδες Ποτάμι και ΑΝΕΛ να διαλύονται, βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων να μεταπηδούν αλλού και πιο πρόσφατα πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ να γίνονται τώρα υπουργοί του Σύριζα.

Ένα άθλιο παζάρι και μια μεταγραφολογία στην οποία πρωτοστατεί ο Σύριζα αλλά από κοντά είναι κι όλα τα άλλα αστικά κόμματα.

Η ευκολία αυτών των μεταπηδήσεων έχει την εξήγηση της:

Είναι η σύγκλιση όλων αυτών των κομμάτων στα βασικά, στα μεγάλα ζητήματα των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων της οικονομίας, της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Τι γίνεται όμως τώρα αυτή την περίοδο στον δήμο μας;


Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε (και δεν διαψεύστηκε) ότι έκλεισε η συμφωνία του υποψήφιου και νυν δημάρχου Μπακογλίδη Θ. (θυμίζουμε ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται από τοπικά στελέχη της ΝΔ) με την τοπική οργάνωση του Σύριζα. Ένας γάμος που ψηνόταν εδώ και μήνες και τελικά έγινε. Σ’ αυτήν την «ιερή συμμαχία» σπεύδει (επίσης με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν) και η κ. Πασαλίδου Α., η οποία πριν λίγα χρόνια μας καλούσε να σχηματίσουμε «αντιπολιτευτικό μέτωπο» κατά του Μπακογλίδη!!

Τελικά, το μόνο μέτωπο που έγινε (αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές) ήταν να συνεργαστούν όλες μαζί οι παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» για να αποκλείσουν την εκπροσώπηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Επιτροπές του δήμου (Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής), για να μην ακούγεται μέσα στις Επιτροπές η μόνη φωνή που κάνει πραγματική αντιπολίτευση προς όφελος του λαού της Καλαμαριάς. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι όλα αυτά τα χρόνια συμφωνούσαν σε όλα τα σημαντικά και καυγάδιζαν για τα επουσιώδη για να τηρούν τα προσχήματα, για να καλύπτουν την πολιτική τους σύμπλευση.

Προσπαθώντας να «εκμεταλλευτεί» τις εξελίξεις, η παράταξη του κ. Τεμεκενίδη Άρη που αφού συμπορεύτηκαν με τον Σύριζα 4 χρόνια, λίγο πριν τις εκλογές διαχώρισαν την θέση τους ξεκαθαρίζοντας όμως με σαφήνεια ότι “δεν έχουν πολιτικές διαφωνίες με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ”, αλλά κατά τα άλλα δηλώνουν «ακηδεμόνευτοι» και «ανεξάρτητοι». Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι τους πρόλαβαν άλλοι, είναι παλιό το κόλπο και δεν πιάνει….

Για να συμπληρωθεί το τεχνητό δίπολο έχουμε και την υποψηφιότητα του κ. Δαρδαμανέλη Γιάννη (ΝΔ), συνεχιστή της παράταξης του Στέλιου Ματσαρίδη.

Μπαλαντέρ στο φόντο του εθνικισμού ο Περσίδης Αβραάμ που προσπαθεί να καπηλευτεί το κλίμα που σήκωσαν κάποιοι με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί θα σας πουν ότι είναι ανεξάρτητοι … ότι ενδιαφέρονται μόνο για τα τοπικά.. και ότι όλοι έχουν όραμα, λύσεις, νέους ανθρώπους κι άλλα τόσα που ακούμε σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Έχουν κοινή γραμμή πλεύσης, την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους, σε βάρος των πολλών. Για αυτό άλλωστε και τους είναι εύκολο να μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα και από συνδυασμό σε συνδυασμό που, υποτίθεται, τους χωρίζει άβυσσος.

Τα αλληλοπαντρέματα και οι μεταγραφές ενόψει των δημοτικών εκλογών δεν μας προκαλούν έκπληξη, γιατί ΟΛΟΙ τους ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ:

- Στο κεντρικό πολιτικό πλαίσιο «περί ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» και στηρίζουν την φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους δημότες. Οι δήμοι γι αυτούς είναι επιχειρήσεις που πρέπει να λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

- Κουβέντα δεν ψέλλισαν για τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, για το «παρατηρητήριο» των ΟΤΑ, για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τους δήμους, που όλα τα αστικά κόμματα στηρίζουν, και το ίδιο έκαναν και οι συνδυασμοί τους, για να φορτώνονται περισσότερα βάρη στις πλάτες το λαού.

- Στην ανάπτυξη που θέλουν να προχωρήσουν ξεπουλώντας φιλέτα σε μεγαλοεπιχειρηματίες όπως το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, την Μαρίνα Αρετσούς κλπ.

- Ενώ παραδέχονται την έλλειψη προσωπικού στο δήμο και την υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών του, στηρίζουν την απασχολησιμότητα και τη λεγόμενη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και βέβαια δεν διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

- Δεν αντιδρούν στη μετατροπή της περιοχής σε νατοϊκό στρατόπεδο όπως έγινε προχθές που δεν έβγαλαν άχνα για το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταδίκαζε την παρουσία νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

- Και ο κατάλογος της σύμπλευσης τους στην αντιλαϊκή πολιτική δεν έχει τελειωμό…

Κατά τα άλλα, αυτοί όλοι οι «δήθεν ανεξάρτητοι τοπικοί σωτήρες» είναι βαθιά εξαρτημένοι από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, των «μεταμνημονιακών» μνημονίων, όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν ή θέλουν να κυβερνήσουν, μαζί με τους συνοδοιπόρους τους.
Σε όλους εσάς που αηδιάζετε, που αγανακτείτε από αυτό το αποκρουστικό σκηνικό, υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος.

Σας καλούμε να συμπορευτείτε με την Λαϊκή Συσπείρωση 

στην Καλαμαριά με υπ. δήμαρχο τον Βικέντιο Αντωνάκη, 

στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με υπ. περιφερειάρχη 
τον Σωτήρη Αβραμόπουλο. 

Γιατί στον δήμο μας σήμερα απαιτούνται περισσότερο από ποτέ άνθρωποι ταγμένοι στα συμφέροντα των εργαζομένων, αποφασισμένοι να συγκρουστούν.

Γιατί θα ξέρετε ότι αυτό που θα ψηφίσετε, αυτό θα μείνει, όλη την 5ετια μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, δεν θα μεταλλαχτεί, δεν θα μεταπηδήσει αλλού, δε θα γίνει αντικείμενο συναλλαγής σε δημοτικές πλειοψηφίες. Δεν θα δώσει άλλοθι στήριξης στην αντεργατική πολιτική ούτε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Για να οργανώσουμε μαζί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές αρχές που συναινούν.

  Για να παλέψουμε μαζί για τα δίκαια των πολλών, 
για μια Καλαμαριά όπως την οραματιζόμαστε.