22/4/19

ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ



ΨΗΦΙΣΜΑ
Η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , ακολουθώντας συνηθισμένη τακτική, κατέθεσε και προτίθεται να ψηφίσει βιαστικά και κρυφά τη Μεγάλη Δευτέρα  τις αλλαγές στην Γ ΄Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ.  Η μεθόδευση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για μια προσπάθεια να περάσει ένα ακόμα αντιδραστικό νομοσχέδιο εσπευσμένα και γι αυτό επέλεξε να είναι κλειστά τα σχολεία έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών , μαθητών και γονέων.
Με τις  προς ψήφιση αλλαγές η Κυβέρνηση φτιάχνει ένα Λύκειο  ακόμα πιο σκληρό, ακόμα πιο ανταγωνιστικό, ακόμα πιο ταξικό. Ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο, απογυμνωμένο και από τα τελευταία ψήγματα γενικής παιδείας που είχαν απομείνει, ένα Λύκειο όπου  οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνεχώς  θα «τρέχουν» αγωνιωδώς για να προλάβουν να καλύψουν την ύλη. Ένα  Λύκειο που  θα αυξάνει την ανάγκη των μαθητών για φροντιστήριο ακυρώνοντας εντελώς και επισήμως μια ολόκληρη τάξη και μετατρέποντάς την σε προπαρασκευαστικό έτος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Συγχρόνως με το άρθρο 225 προχωρά σε μια επικίνδυνη και απαράδεκτη ρύθμιση, αφού ανοίγει το δρόμο για τοποθέτηση αιθουσών προκάτ για Νηπιαγωγεία, ακόμα και για Δημοτικά , Γυμνάσια και Λύκεια προκειμένου να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των σχολείων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς διαφωνεί με τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που αφορούν το Λύκειο, το αναλυτικό πρόγραμμα και την απαξίωση μαθημάτων και αντικειμένων.
Ζητά την αποσύνδεση του Λυκείου από  την είσοδο στα ΑΕΙ – ΤΕΙ.
Τη λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας από την αρχή του σχολικού έτους με όλο το απαραίτητο προσωπικό.
Την απόσυρση της διάταξης που προβλέπει το στήσιμο αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ .
Η Κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για ουσιαστική και όχι πρόχειρη ένταξη των νηπίων στις προσχολικές δομές.
22/04/2019