29/5/19

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Η "Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς", απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους έδωσαν τη μάχη, σε όσους ψήφισαν "Λαϊκή Συσπείρωση" στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές της 26ης Μάη 2019 και το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και ειδικά σε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά.
Οι τρεις εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα είναι η φωνή των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς. Όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα αγωνιστούμε με συνέπεια για τα συμφέροντα του λαού μας, δεν θα μεταλλαχτούμε, δεν θα μεταπηδήσουμε  αλλού, δε θα γίνουμε αντικείμενο συναλλαγής σε δημοτικές πλειοψηφίες. Δεν θα δώσουμε άλλοθι στήριξης στην αντεργατική πολιτική ούτε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Θα δώσουμε με αυταπάρνηση όλες μας τις δυνάμεις για να ανακόψουμε τη χειροτέρευση των όρων διαβίωσης στην πόλη μας, την παραπέρα παράδοσή της στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τις ιδιωτικοποιήσεις για τις οποίες θα ανταγωνίζονται όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί.

Την επομένη των εκλογών, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν, η βασική αιτία που τα γεννά είναι εδώ και δεν είναι άλλη από την πολιτική που στηρίζει το κεφάλαιο και τις προτεραιότητές του, βάζοντας στον προκρούστη τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.  Είναι σίγουρο ότι αυτοί που βρίσκονται στον β' γύρο των εκλογών στο δήμο μας αλλά και όλοι οι υπόλοιποι «δήθεν ανεξάρτητοι» που απορρόφησαν εκλογικά την λαϊκή δυσαρέσκεια, θα τα βρουν την επομένη των εκλογών, θα συγκλίνουν στρατηγικά σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Η θέση μας για το β' γύρο είναι καθαρή, τα κριτήρια δεν αλλάζουν από Κυριακή σε Κυριακή. Ο λαός της Καλαμαριάς δεν έχει κανένα όφελος να  μπει στη λογική του μικρότερου κακού, ούτε να εγκλωβιστεί σε ψευτοδιλλήματα.
Με τα ίδια κριτήρια που καλέσαμε το λαό να πάει με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" την πρώτη Κυριακή, με τα ίδια κριτήρια του λέμε πως η ψήφος για τη Β' Κυριακή πρέπει να είναι το λευκό - άκυρο.
Καλούμε τους  εργαζόμενους που ψήφισαν τη "Λαϊκή Συσπείρωση", αυτούς που έδωσαν τη μάχη δίπλα στους κομμουνιστές σε κάθε κάλπη, ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές, να βρεθούμε πανέτοιμοι και αποφασισμένοι, μπροστά στις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας.
Για να δυναμώσει το ΚΚΕ, η φωνή της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης.
Για να μη δώσουμε πράσινο φως και συγκατάθεση στη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να υπάρχει μια σταθερή και αποφασισμένη δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων την επόμενη μέρα.
29 Μάη 2019