24/5/19

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ




24 ΜΑΪΟΥ 2019
Αγαπητοί συνδημότες
Γνήσιος εκπρόσωπος του παρωχημένου συστήματος, του μαυρογιαλουρισμού και του λαϊκισμού αποδεικνύεται η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς.
Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαϊου και με τις ανακοινώσεις της Διοίκησης Μπακογλίδη διαπιστώνει κανείς ότι η Καλαμαριά αλλάζει όψη, ότι οι υποδομές βελτιώνονται και γενικά ότι υπάρχει οργασμός έργων και δράσεων.
Έτσι μετά την «αναβάθμιση» των παιδικών χαρών - που δε λειτουργούν εδώ και χρόνια λόγω ακαταλληλότητας- και τη δωρεάν παραχώρηση (!) από το κράτος χώρων πρασίνου και πάρκων, σειρά πήραν οι εργασίες για επισκευή και συντήρηση σχολείων.
Και ενώ την  ευθύνη για τις καθυστερήσεις και τις ανεπάρκειες έχει η Διοίκηση και οι κυβερνήσεις διαχρονικά με περηφάνια βγαίνει ο δήμαρχος δυο μέρες πριν τις 26 Μάη και ανακοινώνει επισκευαστικό πρόγραμμα σχολείων, αν και πρόκειται για μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει την άνοιξη του ’18, δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο.
Αποδεικνύεται ότι όσα υπόσχονται ή δεν τα υλοποιούν ή τα υλοποιούν μετά από χρόνια.

Όμως το συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκευών (εργολάβος θα το αναλάβει) ακόμα και αν ξεκινήσει μετά το κλείσιμο των σχολείων για τις θερινές διακοπές, αφορά μόνο κάποια σχολεία της Καλαμαριάς και όχι όλα, τη στιγμή που τα κτήρια είναι γερασμένα και αντικειμενικά απαιτούν μεγάλες παρεμβάσεις για να λυθούν τα οξυμένα τους προβλήματα.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα «σταγόνα στον ωκεανό» που δεν θα εξασφαλίσει ποιοτικές εκπαιδευτικές υποδομές για όλα τα παιδιά.
Η μειωμένη χρηματοδότηση εμποδίζει την πραγματική αναβάθμιση όλων των σχολείων.
Ανάμεσα στα «έργα και ημέρες» της διοίκησης Μπακογλίδη και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες από το 1.060.000ευρώ σε 620.000 περίπου το 2018, καθώς και ο μηδαμινός αντισεισμικός έλεγχος των διδακτηρίων.
Καλούμε τους δημότες με την ψήφο τους να καταδικάσουν και την πολιτική, κεντρική και τοπική, που στραγγαλίζει τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά και όσους την υπηρετούν και καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες στο λαό και τον απομακρύνουν από κάθε αγωνιστική διεκδίκηση.